spring- of quichetaartvorm (23cm) bekleed met bakpapier
Ingrediënten
150gramhavermout
3eetlepelsgebroken lijnzaad
1½theelepelbakpoeder
snuf zout
350gramappelmoes, ongezoet
450grampompoen, in blokjes
2theelepelskoek- of speculaaskruiden
5medjouldadels, ontpit
2eetlepelsmaizena
150gramkokoscreme of santen
100mlplantaardige melk
pecannoten ter garnering
Instructies
Verwarm de oven op 180C. Als je de harde variant van kokoscreme of santen gebruikt, zet het dan tijdens het opwarmen in de oven zodat het zacht wordt.
Meng in een ruime mengkom de havermout, lijnzaad, bakpoeder, zout en appelmoes. Verdeel dit in de springvorm. Zorg dat je rondom een opstaande rand maakt van ongeveer 3 cm.
Zet de taartbodem voor 10 minuten in de oven.
Doe de pompoenstukjes, kruiden, dadels, maizena en kokoscreme in een keukenmachine of blender en laat de machine draaien totdat je een romige vulling hebt. Voeg eventueel wat scheutjes van de plantaardige melk toe om het wat vloeibaarder te krijgen.
Vul de taartbodem met de pompoenvulling en zet voor 60 minuten in de oven.
Laat de taart vervolgens goed afkoelen voor je hem aansnijdt. Garneer eventueel met pecannoten.