Ga terug
Recept afdrukken

Pompoentaart

Bereidingstijd 25 minuten
Passieve tijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 6 personen
Gang Dessert

KEUKENTOOLS

  • spring- of quichetaartvorm (23cm) bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 350 gram appelmoes, ongezoet
  • 450 gram pompoen, in blokjes
  • 2 theelepels koek- of speculaaskruiden
  • 5 medjouldadels, ontpit
  • 2 eetlepels maizena
  • 150 gram kokoscreme of santen
  • 100 ml plantaardige melk
  • pecannoten ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven op 180C. Als je de harde variant van kokoscreme of santen gebruikt, zet het dan tijdens het opwarmen in de oven zodat het zacht wordt. 
  • Meng in een ruime mengkom de havermout, lijnzaad, bakpoeder, zout en appelmoes. Verdeel dit in de springvorm. Zorg dat je rondom een opstaande rand maakt van ongeveer 3 cm.  
  • Zet de taartbodem voor 10 minuten in de oven. 
  • Doe de pompoenstukjes, kruiden, dadels, maizena en kokoscreme in een keukenmachine of blender en laat de machine draaien totdat je een romige vulling hebt. Voeg eventueel wat scheutjes van de plantaardige melk toe om het wat vloeibaarder te krijgen.  
  • Vul de taartbodem met de pompoenvulling en zet voor 60 minuten in de oven.  
  • Laat de taart vervolgens goed afkoelen voor je hem aansnijdt. Garneer eventueel met pecannoten.