Kleine koekjes zijn net kleine cadeautjes; ze kunnen je even heel gelukkig maken.
En met de verschillende soorten jam maak je er ook nog eens een feestje van om naar te kijken.
Met dit makkelijk te maken recept kun je even toegeven aan je ‘sweet tooth‘ en maak je 30 kleine cadeautjes.
Dit is een van de 125+ recepten uit ons nieuwe boek Vegan Familie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Amandelkoekjes met Jam
Ingrediënten
- 150 gram koude plantaardige boter, in blokjes
- 80 gram suiker
- 100 gram amandelmeel
- 160 gram bloem
- 80 gram jam naar keuze
Instructies
- Meng de boter en de suiker in een kom en mix 4 – 5 minuten met een handmixer.
- Voeg het amandelmeel, de bloem en een snuf zout toe en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 – 2 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol met je handen 30 bolletjes van het deeg.
- Leg de bolletjes op de bakplaat en duw er met je vinger een kuiltje in. Vul het kuiltje met een beetje jam.
- Bak de koekjes in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar.
Met plantaardige boter, bedoel je daarmee margarine? Ik las dat margarine eigenlijk slechter is voor de gezondheid dan boter door het verwerkingsproces van de plantaardige vetten maar dat dit niet voor alle soorten margarine van toepassing is. Waarop moet ik letten wanneer ik margarine koop? Of zou gewoon olie niet beter zijn als alternatief? Dankjewel voor je antwoord.
Patricia
Margarine of wij gebruiken ook de boter van Flora.
Boter, van dier of olie gemaakt is beide niet gezond, dit is absoluut iets wat je beter met mate kunt eten.
Becel light?
Ik gebruik altijd de « Eat plants Free of Palm »-boter, bij alle grote AH’s te koop,(in zwart pakje) vegan en smaakt perfect
Ziet er lekker uit maar ik zal ze liever met erytriol probeeren, ik hou niet zo van zuiker en de heft geen Kohlenhydraten tagatesse kan ik niet tegen maar ze zijn zeker deze weekend in planing mit zelfgemaakte jam zonder de witte zuiker en jaaaa omdat ze zonder soja zijn ook geen vriend van mijn maag 😻😻😻
>Hallo,
Heb je recept geprobeerd maar kreeg geen vaste deeg.
Is dit normaal? Ik heb wel geen zout gebruikt.
Dank u voor de reactie.
Kon je de boter goed mengen met de rest van de ingrediënten?
Soms helpt het ook als je met je handen mengt, dan wordt de boter iets zachter.
Bedankt voor dit recept 🙏🏻 Bereid met biologische roomboter en erythritol. Heerlijk 😋 en mijn huis ruikt nu ook zo lekker 🤗
Graag gedaan!