Ga terug
Recept afdrukken

Amandelkoekjes met Jam

Bereidingstijd 35 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Porties 30 stuks
Gang Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden Sojavrij

Ingrediënten

  • 150 gram koude plantaardige boter, in blokjes
  • 80 gram suiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 160 gram bloem
  • 80 gram jam naar keuze

Instructies

  • Meng de boter en de suiker in een kom en mix 4 - 5 minuten met een handmixer.  
  • Voeg het amandelmeel, de bloem en een snuf zout toe en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 - 2 uur rusten in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol met je handen 30 bolletjes van het deeg.  
  • Leg de bolletjes op de bakplaat en duw er met je vinger een kuiltje in. Vul het kuiltje met een beetje jam.
  • Bak de koekjes in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.