Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Recept afdrukken
Amandelkoekjes met Jam
Bereidingstijd
35
minuten
Wachttijd
2
uur
Totale tijd
2
uur
35
minuten
Porties
30
stuks
Gang
Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden
Sojavrij
Ingrediënten
150
gram
koude plantaardige boter, in blokjes
80
gram
suiker
100
gram
amandelmeel
160
gram
bloem
80
gram
jam naar keuze
Instructies
Meng de boter en de suiker in een kom en mix 4 - 5 minuten met een handmixer.
Voeg het amandelmeel, de bloem en een snuf zout toe en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 - 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol met je handen 30 bolletjes van het deeg.
Leg de bolletjes op de bakplaat en duw er met je vinger een kuiltje in. Vul het kuiltje met een beetje jam.
Bak de koekjes in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.