Shakshuka is een gerecht dat komt uit het Midden-Oosten, oorspronkelijk gemaakt van eieren gepocheerd in een saus van tomaten. Zelf hebben we shakshuka ontdekt in Israël, waar we regelmatig te vinden zijn.

Gelukkig is shakshuka van zichzelf al 90% plantaardig, dus we hoefden alleen de eieren te vervangen voor kikkererwten om alsnog van dit smaakvolle gerecht te kunnen genieten.

In Israël is het overigens heel gebruikelijk om shakshuka als ontbijt te eten, maar eigenlijk kun je er op elk moment van de dag van genieten.

Recept afdrukken

Vegan Shakshuka

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 3 Personen
Gang Diner, Lunch, Ontbijt
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 zoete puntpaprika, in blokjes gesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes (naturel)
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel ras-el-hanout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 handje verse peterselie
  • vegan fetakaas, optioneel

Instructies

  • Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit dit 4 minuten minuten aan in een beetje tomatensap in een ruime pan.
  • Voeg de zoete puntpaprika, cayennepeper, komijn, paprikapoeder en ras-el-hanout toe. Bak dit 4 minuten mee en voeg dan de tomatenstukjes toe.
  • Roer goed en verwarm op middelvuur. Voeg de kikkererwten toe en laat alles op een middel tot laag vuur 10 minuten pruttelen.
  • Garneer met peterselie en voeg als laatste pas de fetakaas toe als je die gebruikt.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept