Ga terug
Recept afdrukken

Vegan Shakshuka

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 3 Personen
Gang Diner, Lunch, Ontbijt
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediƫnten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 zoete puntpaprika, in blokjes gesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes (naturel)
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel ras-el-hanout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 handje verse peterselie
  • vegan fetakaas, optioneel

Instructies

  • Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit dit 4 minuten minuten aan in een beetje tomatensap in een ruime pan.
  • Voeg de zoete puntpaprika, cayennepeper, komijn, paprikapoeder en ras-el-hanout toe. Bak dit 4 minuten mee en voeg dan de tomatenstukjes toe.
  • Roer goed en verwarm op middelvuur. Voeg de kikkererwten toe en laat alles op een middel tot laag vuur 10 minuten pruttelen.
  • Garneer met peterselie en voeg als laatste pas de fetakaas toe als je die gebruikt.