Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Recept afdrukken
Vegan Shakshuka
Bereidingstijd
20
minuten
Totale tijd
20
minuten
Porties
3
Personen
Gang
Diner, Lunch, Ontbijt
Bijzonderheden
Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij
Ingrediƫnten
2
tenen
knoflook
1
rode ui
1
zoete puntpaprika
,
in blokjes gesneden
2
blikken
tomatenblokjes (naturel)
1
blik
kikkererwten
1
mespuntje
cayennepeper
1
theelepel
komijn
1
theelepel
ras-el-hanout
1
theelepel
paprikapoeder
1
handje
verse peterselie
vegan fetakaas
,
optioneel
Instructies
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit dit 4 minuten minuten aan in een beetje tomatensap in een ruime pan.
Voeg de zoete puntpaprika, cayennepeper, komijn, paprikapoeder en ras-el-hanout toe. Bak dit 4 minuten mee en voeg dan de tomatenstukjes toe.
Roer goed en verwarm op middelvuur. Voeg de kikkererwten toe en laat alles op een middel tot laag vuur 10 minuten pruttelen.
Garneer met peterselie en voeg als laatste pas de fetakaas toe als je die gebruikt.