Als je op zoek bent naar een smaakvolle en vullende maaltijd dan is deze dahl wat je wilt maken.

Omdat dit gerecht zo enorm vullend is hou je altijd restjes over. En dat is handig, want die kun je weer meenemen naar je werk. Waar je vervolgens al je collega’s jaloers ziet opkijken als de geurige kruiden zich over de werkvloer verspreiden.

Recept afdrukken

Rode Linzen Dahl met Kokos en Cashewnoten

Bereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Gang Lunch
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels water
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • verse gember van 2×2 cm
  • 1 rode peper
  • 450 gram rode linzen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • ½ theelepel (dadel) suiker
  • liter groente bouillon

Om erbij te serveren

  • 1 handje cashewnoten, grofgehakt
  • rozijnen, ter garnering
  • kokosrasp, ter garnering
  • 1 handje koriander
  • zilvervliesrijst
  • naan- of pitabrood

Instructies

  • Snipper de ui en pers de knoflook uit. Snij de gember en rode peper fijn. 
  • Zet een gietijzeren of hapjespan op het vuur. Schep daarin twee eetlepels tomatenblokjes en de mosterzaadjes. Laat dit rustig warm worden. 
  • Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit dit samen voor 4 minuten. (voeg eventueel nog wat bouillon of tomatenblokjes toe als de pan te droog is) .
  • Bak de garam masala, kurkuma- en komijnpoeder mee en voeg de verse gember en peper toe. Bak dit samen voor nog eens 4 minuten. 
  • Schep vervolgens de rode linzen door de pan. Voeg de rest van de tomatenblokjes toe en roer goed. 
  • Vervolgens voeg je het suiker en de bouillon toe aan de pan en breng je het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en kook de dahl gaar in ongeveer 25-30 minuten. Roer geregeld door de pan.  
  • Serveer de dahl met fijngehakte cashewnoten, kokosrasp, rozijnen en verse koriander. Eet er eventueel wat rijst of naanbrood bij.   

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

19 reacties voeg reactie toe

  1. Vanavond de linzensoep gemaakt. Was makkelijk te maken en heel erg lekker. Je zei dat er altijd wel over is voor een andere keer en ik dacht ook dat dat wel zo moet zijn, gezien de hoeveelheid. Met z’n vieren gegeten, alles op!! Het was te lekker!

  2. Hoi Maik,
    Dank voor het recept, ik ga het vanavond maken.
    De link naar de print lijkt niet te werken, misschien even bekijken.

    • Graag gedaan Ellen, eet smakelijk alvast!

      De link werkt als het goed is wel alleen dien je nog even met de rechtermuisknop op je scherm te klikken en dan te kiezen voor ‘Afdrukken’.

  3. Goedemorgen, bij de instructies staat in de 2de stap: “Schep daarin twee eetlepels tomatenblokjes en de mosterzaadjes. Laat dit rustig warm worden”
    De mosterdzaadjes staan niet in de ingrediënten lijst. Hoeveel heb ik daar van nodig?

  4. Ik ben de soep aan het maken, ruikt heerlijk! Ik zie alleen de mosterzaafjes en suiker niet bij de ingrediënten staan? Ik gok 1 eetlepel van beide?

    • Het recept is inmiddels aangepast!
      mosterdzaad = 1 theelepel
      suiker = 1/2 theelepel

      Eet smakelijk!

  5. Je voegt garam massala toe maar dit staat niet bij de ingrediënten…

  6. In welke winkel vind ik de garam masala? Zit dit in een kruidenpotje als poeder ? Dank u

  7. 4 sterren
    Heel erg lekker. Alleen rooster ik, zoals vaak in Indische recepten aangegeven wordt, als eerste de mosterdzaadjes en de komijnzaadjes (ipv poeder) in wat olie zodat je een heerlijke geurige basis krijgt. Iets meer calorieën dan met de tomaten…

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept