Als je op zoek bent naar een smaakvolle en vullende maaltijd dan is deze curry soep wat je wilt maken.

Omdat de soep zo enorm vullend is hou je altijd restjes over. En dat is handig, want die kun je weer meenemen naar je werk. Waar je vervolgens al je collega’s jaloers ziet opkijken als de geurige kruiden zich over de werkvloer verspreiden.

Recept Afdrukken
Rode Linzen Curry Soep
Maaltijd Lunch
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram rode linzen
  • 400 gram gezeefde tomatenstukjes
  • 1 liter groente bouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel verse gember
  • 1 theelepel (verse) kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 chilipeper
  • 1 handje cashewnoten grof gehakt
  • rozijnen ter garnering
  • kokosrasp ter garnering
  • 1 handje koriander
Maaltijd Lunch
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram rode linzen
  • 400 gram gezeefde tomatenstukjes
  • 1 liter groente bouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel verse gember
  • 1 theelepel (verse) kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 chilipeper
  • 1 handje cashewnoten grof gehakt
  • rozijnen ter garnering
  • kokosrasp ter garnering
  • 1 handje koriander
Instructies
  1. Snij de ui, knoflook, kurkuma en gember in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijst van de chilipeper en snij ook deze fijn.
  2. Zet een pan met stevige (antiaanbak) bodem op het vuur en bak alles wat je net gesneden hebt in een klein laagje bouillon vijf minuten aan. Voeg de Garam Masala en komijn toe en laat dit een minuut mee bakken.
  3. Voeg de gezeefde tomaten toe en roer zodat de kruiden en tomaat goed met elkaar mengen.
  4. Doe nu de linzen en de resterende bouillon erbij en laat 20 minuten zachtjes koken op een laag vuur totdat de linzen zacht en gaar zijn.
  5. Serveer de soep met kokosrasp, rozijnen, de gehakte cashewnoten en wat koriander.
  6. Ook lekker met een volkoren pitabroodje.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

8 reacties antwoord

  1. Vanavond de linzensoep gemaakt. Was makkelijk te maken en heel erg lekker. Je zei dat er altijd wel over is voor een andere keer en ik dacht ook dat dat wel zo moet zijn, gezien de hoeveelheid. Met z’n vieren gegeten, alles op!! Het was te lekker!

  2. Hoi Maik,
    Dank voor het recept, ik ga het vanavond maken.
    De link naar de print lijkt niet te werken, misschien even bekijken.

    • Graag gedaan Ellen, eet smakelijk alvast!

      De link werkt als het goed is wel alleen dien je nog even met de rechtermuisknop op je scherm te klikken en dan te kiezen voor ‘Afdrukken’.

Laat een reactie achter