Ken je dat? Het is avond en ineens heb je zin in een lekkere snack. Je kijkt in je voorraadkast en ziet dat je gewoon alle ingrediënten voor dit recept in huis hebt!

Snel flans je de muffins in elkaar en 40 minuten later zit je te genieten van een verantwoord tussendoortje.

De muffins zijn uiteraard ook heerlijk als lunch of als ontbijtje. Daarnaast zijn ze 100% volwaardig plantaardig dus je kunt ze gerust meegeven aan je kinderen 🙂 .

Recept afdrukken

Havermoutmuffins

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 muffins
Gang Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

KEUKENTOOLS

  • muffinvorm

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 2 Bananen
  • 250 gram appelmoes
  • 50 gram rozijnen
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel kaneel
  • theelepel bakpoeder
  • snuf zout 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix de havermout, rozijnen, lijnzaad, kaneel, bakpoeder en zout in een grote kom. 
  • Prak de bananen samen met de appelmoes en voeg dit toe aan de mix
  • Roer alles goed door elkaar  
  • Verdeel de mix in de muffin vorm en zet 30 minuten in de oven. 

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

4 reacties voeg reactie toe

  1. In het kader van maak het jezelf makkelijk, zijn deze heerlijke muffins ook in te vriezen?
    Met 3 tieners in huis gaat er nogal wat doorheen. 😉

    Warme groet, Karin

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept