In Nederland kennen we taco’s alleen in de harde variant. Een soort van dubbel gevouwen tortilla chip. In Midden Amerika en Texas komen ze ook in een zachte variant waar het eigenlijk een kleinere versie is van de wraps die wij hier in Nederland kennen.
Wat ze in die contreien ook doen is ontbijten met deze taco’s. Superlekker eigenlijk en een goede afwisseling voor die boterham of bak muesli.
Het leuke is je kunt eindeloos variëren met ingrediënten voor dit gerecht. Het is eigenlijk altijd lekker.
Dit is een recept uit ons Vegan Power Coachingsprogramma en het gelijknamige Receptenboek Vegan Power.
Ontbijt Taco’s met Tofu Scramble
Ingrediënten
- 4 volkoren zachte kleine wraps
- 1 avocado
- 400 gram tofu
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 100 gram verse spinazie
- 1 theelepel kurkuma
- 20 gram edelgist
- 240 gram kikkererwten, of andere bonen
- koriander om te garneren
- barbecuesaus
Instructies
- Zet een koekenpan met goede anti-aanbaklaag op een middelhoog vuur. Brokkel de tofu boven de pan totdat het kleine stukjes zijn en voeg de ui, kikkererwten of andere bonen en kurkuma toe, roer goed. Bak het geheel 5-10 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie toe, haal de pan van het vuur en schep de edelgist door het mengsel heen.
- Verwarm een taco kort in een koekenpan en schep er een paar lepels van de scrambled tofu mix op. Garneer met barbecuesaus, stukjes avocado en koriander.
Hallo Maik,
Vanochtend voor het eerst tofu gebruikt maar is niet goed gegaan.
De tofu bleeft enorm nat en was daardoor niet lekker. Ik zou het graag nog een keertje willen proberen. Wat kan ik doen zodat het ook echt scramble word en niet enorm nat.
Groetjes van Debby
Hoi Debby, je kunt het beste de tofu even goed met je handen uitknijpen boven de wasbak voordat je het gaat gebruiken.
waarom is die edelgist ?
Die geeft een lekkere hartige smaak aan het gerecht.