Geef het begin van je dag eens een Latijns-Amerikaans tintje met deze vullende ontbijt taco's.
In Nederland kennen we taco’s alleen in de harde variant. Een soort van dubbel gevouwen tortilla chip. In Midden Amerika en Texas komen ze ook in een zachte variant waar het eigenlijk een kleinere versie is van de wraps die wij hier in Nederland kennen.
Wat ze in die contreien ook doen is ontbijten met deze taco’s. Superlekker eigenlijk en een goede afwisseling voor die boterham of bak muesli.
Het leuke is je kunt eindeloos variëren met ingrediënten voor dit gerecht. Het is eigenlijk altijd lekker.
Dit is een recept uit mijn gloednieuwe Vegan Coachingsprogramma dat binnenkort gelanceerd wordt.
Snipper de ui en zet een koekenpan met goede antiaanbaklaag op middelvuur.
Brokkel de tofu boven de pan totdat het kleine stukjes zijn en voeg de ui, de bonen en de kruiden toe, roer goed. Bak het geheel in 5-10 minuten. Voeg de laatste drie minuten de spinazie toe.
Verwarm een taco kort in een koekenpan en verdeel er een paar lepels van de scrambled tofu mix op. Garneer met stukjes avocado, koriander en eventueel wat BBQ saus.
Wil jij ook elk weekend een nieuw veganistisch recept uitproberen? Schrijf je dan hieronder in met je beste emailadres:
There was an error submitting your subscription. Please try again.
Thanks for joining! Check your email to complete your subscription
About Maik Süter
Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.
Wij gebruiken cookies om je gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en gerichte advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Als je akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klik je op "Alle cookies toestaan".Alle cookies toestaan