In Nederland kennen we taco’s alleen in de harde variant. Een soort van dubbel gevouwen tortilla chip. In Midden Amerika en Texas komen ze ook in een zachte variant waar het eigenlijk een kleinere versie is van de wraps die wij hier in Nederland kennen.

Wat ze in die contreien ook doen is ontbijten met deze taco’s. Superlekker eigenlijk en een goede afwisseling voor die boterham of bak muesli.

Het leuke is je kunt eindeloos variëren met ingrediënten voor dit gerecht. Het is eigenlijk altijd lekker.

Dit is een recept uit ons Vegan Power Coachingsprogramma en het gelijknamige Receptenboek Vegan Power.

Recept afdrukken

Ontbijt Taco’s met Tofu Scramble

Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 taco's
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 4 volkoren zachte kleine wraps
  • 1 avocado
  • 400 gram tofu
  • 1 kleine ui
  • 2 handen verse spinazie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 20 gram edelgist
  • 1 blik kikkererwten, andere bonen kunnen ook
  • 1 handje koriander om te garneren
  • BBQ saus, optioneel

Instructies

  • Snipper de ui en zet een koekenpan met goede antiaanbaklaag op middelvuur.
  • Brokkel de tofu boven de pan totdat het kleine stukjes zijn en voeg de ui, de bonen en de kruiden toe, roer goed. Bak het geheel in 5-10 minuten. Voeg de laatste drie minuten de spinazie toe.
  • Verwarm een taco kort in een koekenpan en verdeel er een paar lepels van de scrambled tofu mix op. Garneer met stukjes avocado, koriander en eventueel wat BBQ saus.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter