300gramzonnebloempitworstjes, het recept kun je hier vinden. Weinig tijd? Koop dan een vleesvervanger
3eetlepelswater
1theelepelgemalen kurkuma
1theelepelpaprikapoeder
½theelepelgemalen kardemom
¼theelepelcayennepeper, optioneel
2teentjesknoflook, fijngesnipperd
300grambereide kikkererwten
40gramamandelen, geroosterd in een droge pan en grof gehakt
40gramabrikozen, in blokjes
20grammunt, grof gesneden
schil en sap van 1 citroen
zout en peper naar smaak
Instructies
Maak de zonnebloempitworstjes volgens dit recept. Als de worstjes klaar zijn snij je ze in hapbare stukjes en zet je het apart. Als je een kant-en-klare vleesvervanger gebruikt is dit het moment om deze te bereiden volgens de instructies op de verpakking.
Doe de eetlepels water in een pan met dikke bodem en zet het vuur laag. Voeg de kurkuma, de paprikapoeder, de kardemom en de cayennepeper toe en bak zachtjes 1 minuut totdat het een zachte, smeuïge pasta wordt. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
Zet het vuur hoger en voeg de kikkererwten met een paar scheutjes van de overgebleven bouillon toe. Kook binnen 2 – 3 minuten het vocht uit de pan op middelmatig vuur voordat je de amandelen en abrikozen toevoegt. Schep alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.
Combineer vervolgens het zonnebloempitworstjes en kikkererwten mengsel met de bereide couscous en voeg de munt en het citroensap en de citroenschil toe. Breng het op smaak met peper en zout.
Serveer het warm met bijvoorbeeld een frisse salade als bijgerecht.