Ga terug
Recept afdrukken

Geurige Couscous Salade met Zonnebloempitworstjes

Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Gang Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Salade
Bijzonderheden Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 300 gram onbereide couscous
  • 450 ml groentebouillon, hou een paar scheutjes over
  • 300 gram zonnebloempitworstjes, het recept kun je hier vinden. Weinig tijd? Koop dan een vleesvervanger
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • ¼ theelepel cayennepeper, optioneel
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 300 gram bereide kikkererwten
  • 40 gram amandelen, geroosterd in een droge pan en grof gehakt
  • 40 gram abrikozen, in blokjes
  • 20 gram munt, grof gesneden
  • schil en sap van 1 citroen
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de zonnebloempitworstjes volgens dit recept. Als de worstjes klaar zijn snij je ze in hapbare stukjes en zet je het apart. Als je een kant-en-klare vleesvervanger gebruikt is dit het moment om deze te bereiden volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe de eetlepels water in een pan met dikke bodem en zet het vuur laag. Voeg de kurkuma, de paprikapoeder, de kardemom en de cayennepeper toe en bak zachtjes 1 minuut totdat het een zachte, smeuïge pasta wordt. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. 
  • Zet het vuur hoger en voeg de kikkererwten met een paar scheutjes van de overgebleven bouillon toe. Kook binnen 2 – 3 minuten het vocht uit de pan op middelmatig vuur voordat je de amandelen en abrikozen toevoegt. Schep alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur. 
  • Combineer vervolgens het zonnebloempitworstjes en kikkererwten mengsel met de bereide couscous en voeg de munt en het citroensap en de citroenschil toe. Breng het op smaak met peper en zout. 
  • Serveer het warm met bijvoorbeeld een frisse salade als bijgerecht.