Ga terug
Recept afdrukken

Soto Ayam met Vegan Kipstukjes & Hete Sambal

Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

Voor het kruidenmengsel

  • 1 stuk gember van 2x2 cm, geschild en in stukjes
  • 1 theelepel laos / galangal poeder
  • 1 stuk kurkumawortel van 1x1 cm, geschild en in stukjes
  • 1 sjalot, grof gesneden
  • 5 tenen knoflook, grof gesneden
  • ½ rode peper met zaadlijsten, fijn gesneden

Voor de soep

  • 1 pak glas / rijst noedels, klaargemaakt volgens de instructies op de verpakking
  • 1 grote hand alfalfa
  • 3 stengels citroengras
  • 4 grote handen taugé
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 limoen
  • 1 grote hand verse koriander
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 pakje Kipstukjes, bereid volgens de instructies op de verpakking
  • 4 theelepels sambal
  • 4 eetlepels gebakken uitjes, optioneel

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten plus een aantal lepels water toe aan een keukenmachine en meng totdat er een gladde kruidenpasta ontstaat.
  • Verhit het kruidenmengsel in een pan en voeg het citroengras, ketjap en bouillon toe. Voor de snelle versie laat je de bouillon 30 minuten zachtjes koken. Voor de langzame versie laat je de bouillon na het koken 24 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Verwijder vóór het serveren het citroengras en voeg het sap van de limoen toe.
  • Pak een diepe soepkom en doe daar eerst een beetje noedels in. Voeg er een grote hand taugé aan toe. Giet hier nu een paar soeplepels bouillon over. Garneer met koriander, kipstukjes, 1 theelepel sambal, alfalfa en eventueel wat gebakken uitjes.