1stukkurkumawortel van 1x1 cm, geschild en in stukjes
1sjalot, grof gesneden
5tenenknoflook, grof gesneden
½rode peper met zaadlijsten, fijn gesneden
Voor de soep
1pakglas / rijst noedels, klaargemaakt volgens de instructies op de verpakking
1grote handalfalfa
3stengelscitroengras
4grote handentaugé
1litergroentebouillon
1limoen
1grote handverse koriander
4eetlepelsketjap
1pakjeKipstukjes, bereid volgens de instructies op de verpakking
4theelepelssambal
4eetlepelsgebakken uitjes, optioneel
Instructies
Voeg alle ingrediënten plus een aantal lepels water toe aan een keukenmachine en meng totdat er een gladde kruidenpasta ontstaat.
Verhit het kruidenmengsel in een pan en voeg het citroengras, ketjap en bouillon toe. Voor de snelle versie laat je de bouillon 30 minuten zachtjes koken. Voor de langzame versie laat je de bouillon na het koken 24 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Verwijder vóór het serveren het citroengras en voeg het sap van de limoen toe.
Pak een diepe soepkom en doe daar eerst een beetje noedels in. Voeg er een grote hand taugé aan toe. Giet hier nu een paar soeplepels bouillon over. Garneer met koriander, kipstukjes, 1 theelepel sambal, alfalfa en eventueel wat gebakken uitjes.