Ga terug
Recept afdrukken

Artisjokken Citroen Dip

Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 4 uur 35 minuten
Porties 4 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 150 gram rauwe cashewnoten, geweekt in water voor 4 - 8 uur, daarna het water afgieten en de noten afspoelen
  • 1 blik artisjokken, bewaar 2 eetlepels uitlekvocht
  • sap en geraspte schil van 1 citroen, gebruik een biologische citroen vanwege de schil
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels edelgist, optioneel
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Doe de cashewnoten, de helft van de artisjokken, het citroensap en geraspte schil, de edelgist als je deze gebruikt, de knoflook en het zout en peper in een keukenmachine. Zet de keukenmachine aan en voeg de 2 eetlepels uitlekvocht toe. De dip moet superromig worden dus voeg eventueel extra water toe als de dip te dik is. Laat de keukenmachine een paar minuten draaien totdat het mengsel glad en romig is.
  • Neem nu de andere helft van de artisjokken en snij ze in grove stukken. Neem hier weer de helft van en schep dit door het mengsel heen. Doe het mengsel nu in een casserole -of ovenschaal. Top de dip nu af met de andere helft van de grof gesneden artisjokken. Strooi er nog wat peper en zout overheen naar smaak en zet de schaal, onafgedekt, 25 minuten in de oven.