160gramcashewnoten, ongebrand, ongezouten en voor 3 tot 4 uur in water geweekt
2eetlepelscitroensap
1eetlepelmisopasta
1eetlepelume plum azijn, te vinden in een natuurwinkel
1theelepeledelgist
⅛theelepelmarjoraan
⅛theelepelzeewiervlokken
⅛theelepelspirulinapoeder
Instructies
Combineer alle ingrediënten behalve de spirulina in een keukenmachine en mix totdat je een smeuïg geheel hebt. Stop af en toe en schraap de zijkanten van de keukenmachine schoon als dat nodig is.
Zodra je een smeuïg geheel hebt schep je het mengsel in een middelgrote kom. Schep nu twee eetlepels van de kaas uit de kom in een andere kleiner kommetje en zet dit apart.
Voeg nu het spirulinapoeder toe aan het kleine kommetje waar de twee eetlepels kaas in zitten en meng dit goed door elkaar. Verspreid dit blauw-groene mengsel nu voorzichtig over het eerste mengsel waarbij je ervoor zorgt dat de twee niet met elkaar mengen. Snij vervolgens met een mes door de kaas heen om een mooi gelaagd effect te krijgen.
Zet de kaas 3 tot 4 uur onafgedekt in de koelkast, zo kan de kaas een beetje uitdrogen. Zodra de kaas wat steviger aanvoelt (hij zal zacht en romig blijven) kun je het gebruiken. Als je de kaas later pas nodig hebt kun je het 7 - 10 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten vershoudbakje.