Ga terug
Recept afdrukken

Bloemkool Buffalo Wings

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in hapklare roosjes
  • 100 gram bloem
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 30 gram paneermeel
  • 80 gram barbecuesaus
  • 50 gram ketchup
  • 5 gram sriracha

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.  
  • Doe de bloem met de plantaardige melk en de specerijen in een kom. Meng tot een glad beslag.
  • Doe het paneermeel in een diep bord.  
  • Dip de stukken bloemkool één voor één door het beslag en daarna door het paneermeel. Leg de gepaneerde bloemkool op de bakplaat.
  • Rooster de bloemkool 20 - 25 minuten in de oven, of tot de bloemkool gaar is en het paneermeel goudbruin. Haal daarna uit de oven maar laat de oven aan.
  • Meng ondertussen de BBQ saus met de ketchup en de sriracha in een grote kom.  
  • Voeg de geroosterde bloemkoolstukjes toe aan de saus en meng goed.  
  • Leg de bloemkool weer terug op de bakplaat en rooster nog 10 - 15 minuten in de oven.

Lekker met ranchsaus om in te dippen!