Ga terug
Recept afdrukken

Bananenbrood met Dadels & Vijgen

Bereidingstijd 20 minuten
Passieve tijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 10 plakken
Gang Dessert, Nagerecht, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij

Ingrediënten

  • 2 theelepels chiazaad
  • 200 ml water
  • 150 gram volkoren meel, kamut, emmer, spelt, tarwe, boekweit
  • 3 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 20 gram gebroken lijnzaad
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 20 gram (dadel)suiker, optioneel
  • 2 - 3 overrijpe geprakte bananen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 dadels, in stukjes
  • 3 vijgen, in stukjes
  • 1 theelepel pompoenpitten

Instructies

  • Combineer de chiazaad en 100 ml water in een kopje en zet het minstens 10 minuten weg totdat het een puddingachtige structuur heeft gekregen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng het meel en het bakpoeder in een grote kom. Voeg de specerijen, de zaden (behalve de pompoenpitten), en suiker toe, en roer het goed door elkaar.
  • Combineer in een andere kom de banaan, het overige water, de chia gelei, en het vanille extract.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng alles goed totdat je een mooi beslag hebt. Voeg de stukjes dadel en vijg toe. 
  • Giet het beslag in een (siliconen) cakevorm en strooi de pompoenpitten eroverheen. 
  • Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven en bak 50 minuten totdat het brood goudkleurig is. Prik met een prikker in het midden om te zien of het brood gaar is vanbinnen. Haal het uit de oven en laat het goed afkoelen voordat je het aansnijdt.