Ga terug
Recept afdrukken

Vegan Paella met Gebakken Groene Asperges

Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
Gang Diner
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediƫnten

  • 400 gram volkorenrijst (zilvervlies-, zwarte- of rode rijst)
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml biologische droge witte wijn
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gram doperwten
  • 1 zoete puntpaprika, in kleine blokjes
  • 1 norivel
  • 1 blik artisjokharten, in vieren gesneden
  • 1 mespunt cayennepoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • sap van een halve citroen
  • 250 gram groene asperges, in grove stukken

Instructies

  • Gebruik een grote (gietijzeren) pan / wok waar alle ingrediĆ«nten uiteindelijk in passen. Fruit de ui en de knoflook 4 minuten op laag vuur.
  • Voeg de rijst en witte wijn toe. Wacht tot de wijn bijna helemaal is opgenomen en voeg dan de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten garen op laag vuur. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt.
  • Bak ondertussen de groene asperges in een kleine koekenpan op middelhoog vuur tot ze beetgaar zijn.
  • Als je een gasfornuis hebt zet dan een pit aan op hoog vuur en wapper het norivel rustig boven de vlam totdat die stijf wordt. Heb je geen gasfornuis, leg het vel dan kort in een warme oven. Verkruimel nu met je handen tot kleine kruimels.
  • Voeg nu het kurkumapoeder, cayennepoeder, norikruimels en doperwten toe aan de rijst en laat 5 minuten op een laag vuur garen.
  • Voeg als laatste de paprika, asperges en artisjokken toe en roer ongeveer 3 minuten goed door. Voeg het citroensap toe aan de paella en dien de pan op met extra citroenpartjes.