400gramvolkorenrijst (zilvervlies-, zwarte- of rode rijst)
1litergroentebouillon
200mlbiologische droge witte wijn
2tenenknoflook, uitgeperst
1ui, gesnipperd
150gramdoperwten
1zoete puntpaprika, in kleine blokjes
1norivel
1blikartisjokharten, in vieren gesneden
1mespuntcayennepoeder
1theelepelkurkumapoeder
sap van een halve citroen
250gramgroene asperges, in grove stukken
Instructies
Gebruik een grote (gietijzeren) pan / wok waar alle ingrediƫnten uiteindelijk in passen. Fruit de ui en de knoflook 4 minuten op laag vuur.
Voeg de rijst en witte wijn toe. Wacht tot de wijn bijna helemaal is opgenomen en voeg dan de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten garen op laag vuur. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt.
Bak ondertussen de groene asperges in een kleine koekenpan op middelhoog vuur tot ze beetgaar zijn.
Als je een gasfornuis hebt zet dan een pit aan op hoog vuur en wapper het norivel rustig boven de vlam totdat die stijf wordt. Heb je geen gasfornuis, leg het vel dan kort in een warme oven. Verkruimel nu met je handen tot kleine kruimels.
Voeg nu het kurkumapoeder, cayennepoeder, norikruimels en doperwten toe aan de rijst en laat 5 minuten op een laag vuur garen.
Voeg als laatste de paprika, asperges en artisjokken toe en roer ongeveer 3 minuten goed door. Voeg het citroensap toe aan de paella en dien de pan op met extra citroenpartjes.