1kleinecourgette, geraspt, knijp na het raspen met je handen het water uit de courgette
130gramvolkoren meel
90gramhele haver -of meergranenvlokken
1½theelepel(wijnsteen)bakpoeder
90gramdadels, ontpit
1theelepelgemalen kaneel
1kleinebanaan, geprakt
¼theelepelzout
180mlamandel -of havermelk
110gramgemengde noten, grof gesneden
Instructies
Combineer in een middelgrote mengkom alle droge ingrediënten. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voeg de wortel, de appel, de courgette, de dadels en de banaan toe. Schenk de plantaardige melk bij het mengsel en voeg 55 gram van de gemengde noten toe. Mix alles goed door elkaar.
Leg muffinsvormpjes in een muffin bakvorm en verdeel hier het mengsel gelijkmatig over. Top de muffins af met de resterende noten. Bak de muffins 30 minuten in de oven totdat ze gaar zijn. Haal de muffins uit de oven en laat ze minstens een half uur in de bakvorm afkoelen.