Ga terug
Recept afdrukken

Ontbijtmuffins met Courgette & Wortel

Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 12 muffins
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 2 middelgrote wortelen, geraspt
  • 1 appel, geraspt
  • 1 kleine courgette, geraspt, knijp na het raspen met je handen het water uit de courgette
  • 130 gram volkoren meel
  • 90 gram hele haver -of meergranenvlokken
  • theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 90 gram dadels, ontpit
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 kleine banaan, geprakt
  • ¼ theelepel zout
  • 180 ml amandel -of havermelk
  • 110 gram gemengde noten, grof gesneden

Instructies

  • Combineer in een middelgrote mengkom alle droge ingrediënten. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Voeg de wortel, de appel, de courgette, de dadels en de banaan toe. Schenk de plantaardige melk bij het mengsel en voeg 55 gram van de gemengde noten toe. Mix alles goed door elkaar.
  • Leg muffinsvormpjes in een muffin bakvorm en verdeel hier het mengsel gelijkmatig over. Top de muffins af met de resterende noten. Bak de muffins 30 minuten in de oven totdat ze gaar zijn. Haal de muffins uit de oven en laat ze minstens een half uur in de bakvorm afkoelen.