Ga terug
Recept afdrukken

Vegan Wentelteefjes

Bereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 wentelteefjes
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 4 sneeën volkorenbrood, Oud brood is ideaal, dat absorbeert het beslag goed
  • 250 ml plantaardige melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 1 scheut ahornsiroop, optioneel
  • vers fruit om erbij te serveren, optioneel

Instructies

  • Maak een beslag van de plantaardige melk, kaneel, meel en kokosbloesemsuiker door alles in een grote kom te mengen met een garde. Doop hierin 2 plakken brood zodat ze goed doordrenkt zijn met het beslag.
  • Bak de wentelteefjes in een koekenpan 3 minuten per kant op een middelhoog tot laag vuur tot ze mooi bruin zijn. Doe hetzelfde met de andere 2 plakken brood.
  • Serveer met het verse fruit en de ahornsiroop en eet direct.