Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij
Ingrediënten
500gramtempeh, in stukken van 3x3 cm gesneden
4tenen knoflook
1kleine ui
2theelepelsgaram masala
2theelepelssambal oelek
4eetlepelsketchup
4eetlepelsketjap
1theelepeldadelstroop
1rode paprika, in vierkante stukjes
1gele paprika, in vierkante stukjes
Instructies
Breng een flinke laag water in een pan aan de kook. Leg de tempeh blokjes in een stoommandje of vergiet en hang deze in de pan. Dek het mandje of het vergiet af met een deksel en stoom de tempeh 8 - 10 minuten.
Meng de overige ingrediënten op de paprika na in een kom. Roer de gestoomde tempeh door de marinade. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 24 uur in de koelkast marineren.
Verhit een grillpan op hoog vuur of steek de barbecue aan.
Rijg de gemarineerde tempeh en de blokjes paprika aan 8 spiezen. Grill de spiezen 2 - 3 minuten per kant.