Ga terug
Recept afdrukken

Thaise Curry

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Gang Diner
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Suikervrij

Ingrediënten

Currypasta

  • 3 stengels citroengras, in grove stukken
  • 3 knoflooktenen, in grove stukken
  • 1 ui, in grove stukken
  • stuk gember van 2x2 cm, gehakt
  • 8 citroenblaadjes (kafir)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 5 groene of rode pepers, van de zaadjes ontdaan
  • ½ norivel
  • Handje verse koriander
  • sap van 1 limoen

Voor de curry

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode paprika, in lange dunne repen
  • 400 gram snijbonen of groente naar keuze
  • 1 wortel, in kleine stukjes
  • 3 eetlepels currypasta
  • 3 nestjes volkoren noedels, kies voor glutenvrij indien wenselijk
  • sap van 1 limoen
  • verse koriander

Instructies

  • Begin met het maken van de currypasta. Je maakt uiteindelijk meer dan je nodig hebt. Vries wat je over hebt in. Een makkelijke manier is om het in een ijsblokjesvorm te bewaren zo kun je er de volgende keer precies uithalen wat je nodig hebt.  
  • Doe alle ingredienten voor de currypasta in een keukenmachine en blend totdat er een pasta ontstaat. 
  • Zet een pan met water op het vuur en kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking. 
  • Bak de groente in een grote pan of wok beetgaar in ongeveer 5 minuten.  
  • Voeg 3 eetlepels currypasta toe en bak dit een paar minuten mee. Hoe meer currypasta je gebruikt des de pittiger het wordt.  
  • Voeg nu de kokosmelk toe en laat op een laag vuur 10 minuten zachtjes inkoken.  
  • Sprenkel limoensap over het gerecht en serveer met lekker veel verse koriander.