Snij de komkommer in plakjes en doe dit in een bakje samen met de azijn en suiker.
De Goreng Tempeh
Snij de tempeh in kleine reepjes. Hoe dunner, des te knapperiger ze worden.
Bak de reepjes in een koekenpan totdat ze bruin en hard zijn. Snij ondertussen de ui en knoflook fijn.
Haal de reepjes uit de pan. Mocht je met olie bakken laat de reepjes dan op keukenpapier uitlekken.
Fruit de ui en knoflook 3 minuten en voeg dan laos en sambal toe. Bak dit samen nog 2 minuten en voeg als laatste de ketjap toe.
Zet het vuur uit en schep de tempeh reepjes er doorheen. Zet apart in een bakje.
De rest van het gerecht & de pindasaus
Kook de rijst in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dop de sperziebonen en halveer ze. Snij de spitskool in grove stukken.
Stoom de sperziebonen in 8 minuten gaar en voeg de spitskool toe na 4 minuten.
Snij de ui, gember en knoflook voor de pindasaus fijn en fruit dit kort in een pannetje in de sojasaus.
Voeg de pindakaas en rijstmelk toe en roer goed totdat het een saus wordt. Is het te dik? Voeg dan nog wat rijstmelk toe.
Pak een diep bord en schep daar eerst een paar lepels rijst in.
Verdeel dan de rest van de ingrediënten in compartimenten over de rijst. Eindig met een goede schep pindasaus en garneer met gebakken uitjes en koriander.