Ga terug
Recept afdrukken

Veganistische Gado Gado

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Gang Diner, Hoofdgerecht
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij

Ingrediënten

Voor de Goreng Tempeh

  • 250 gram tempeh
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel laos
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 tot 2 eetlepel(s) sambal oelek

Voor de Pindasaus

  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 stukje verse gember
  • 2 grote eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 150 ml rijstmelk of sojamelk
  • 1 theelepel sojasaus

Overige Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 500 gram sperziebonen
  • 400 gram zilvervlies rijst
  • 125 gram taugé
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 handje koriander
  • gebakken uitjes 
  • klein beetje suiker of dadelstroop 

Instructies

  • Snij de komkommer in plakjes en doe dit in een bakje samen met de azijn en suiker. 

De Goreng Tempeh

  • Snij de tempeh in kleine reepjes. Hoe dunner, des te knapperiger ze worden. 
  • Bak de reepjes in een koekenpan totdat ze bruin en hard zijn. Snij ondertussen de ui en knoflook fijn.  
  • Haal de reepjes uit de pan. Mocht je met olie bakken laat de reepjes dan op keukenpapier uitlekken. 
  • Fruit de ui en knoflook 3 minuten en voeg dan laos en sambal toe. Bak dit samen nog 2 minuten en voeg als laatste de ketjap toe.
  • Zet het vuur uit en schep de tempeh reepjes er doorheen.  Zet apart in een bakje. 

De rest van het gerecht & de pindasaus

  • Kook de rijst in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Dop de sperziebonen en halveer ze. Snij de spitskool in grove stukken. 
  • Stoom de sperziebonen in 8 minuten gaar en voeg de spitskool toe na 4 minuten. 
  • Snij de ui, gember en knoflook voor de pindasaus fijn en fruit dit kort in een pannetje in de sojasaus. 
  • Voeg de pindakaas en rijstmelk toe en roer goed totdat het een saus wordt. Is het te dik? Voeg dan nog wat rijstmelk toe.  
  • Pak een diep bord en schep daar eerst een paar lepels rijst in. 
  • Verdeel dan de rest van de ingrediënten in compartimenten over de rijst. Eindig met een goede schep pindasaus en garneer met gebakken uitjes en koriander.