Ga terug
Recept afdrukken

Warme Aardappel Salade met Avocadomousse

Bereidingstijd 15 minuten
Passieve tijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen
Gang Bijgerecht, Diner, Lunch
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 1 kilo krieltjes, gehalveerd
  • ½ avocado
  • 85 gram rucola
  • 1 hand basilicum
  • 50 gram pompoenpitten
  • ½ pot zwarte olijven, ongeveer 20 stuks
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • citroensap
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe alle aardappelpartjes in een schaal samen met de rozemarijn. Schep dit goed om zodat alles goed verdeeld is. 
  • Leg de aardappelpartjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ongeveer 30 minuten in de oven. In ieder geval totdat ze gaar zijn. 
  • Maak ondertussen de dressing door een halve avocado samen met de basilicum, wat zout, peper, citroensap en een beetje water in een keukenmachine te blenden. 
  • Haal de aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen. 
  • Meng eerst de dressing goed met de aardappels, mix vervolgens de rest van de ingrediënten door de salade.