Ga terug
Recept afdrukken

Broodje Surinaamse 'Kip'

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 1 bak veganistische kipstukjes
  • 2 tenen knoflook, in stukjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • atjar tampoer (groente op zoetzuur) om erbij te serveren
  • 2 volkoren (pita) broodjes

Instructies

  • Bereid de kipstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Fruit de knoflook en ui samen met een beetje sojasaus in de pan. Voeg de garam masala, de sambal, de ketchup, de ketjap en de suiker toe. Voeg eventueel wat lepels water toe om de saus wat te verdunnen.
  • Doe dan de kipstukjes erbij en bak nog zo’n vijf minuten door. Verdeel de kip over de broodjes en serveer er wat atjar tjampoer bij.