Ga terug
Recept afdrukken

Pizza met cassavebodem

Porties 2 pizza's
Bijzonderheden Glutenvrij, Veganistisch

Ingrediënten

Voor de pizzabodem

  • 1 cassave
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels tapiocameel

Voor de tomatensaus

  • 4 tomaten
  • 2 handjes basilicum
  • ½ blikje tomatenpuree

Voor de topping

  • 10 champignons
  • 1 paprika
  • 2 chilipepers

Instructies

  • Schil de cassave en snijd deze in plakjes. Kook de cassave 30 minuten gaar. Doe de cassave met de kokosolie en tapiocameel in de mixer en zorg dat het een glad geheel wordt.
  • Besmeer twee taartvormen met kokosolie en bestrooi met wat tapiocameel. Bedek de bodems van de vormen en een klein stukje van de rand met een dun laagje cassave. Zorg er voor dat je handen goed nat zijn en blijven. Cassave plakt enorm! Stop de bodems in een voorverwarmde oven (200 graden, hetelucht) voor ongeveer 30 minuten (totdat de bodems bruin aan het worden zijn).
  • Blend ondertussen de tomaten met twee handjes basilicum en de tomatenpuree. En snijd de champignons, paprika en chilipeper en bak deze kort in wat kokosolie.
  • Haal de pizza’s uit de oven en smeer de tomatensaus over de bodems en beleg met de groenten. Stop vervolgens de pizza’s nog 10 minuten terug in de oven.