Ga terug
Recept afdrukken

Pad Thai

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 175 gram bruine rijstnoedels
  • 4 grote knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 wortels, geraspt
  • 2 stengels bosui, fijngesneden
  • handje Chinese kool, grofgesneden
  • 100 gram taugé
  • handje ongezouten pinda's
  • 1 limoen, in partjes
  • verse koriander

saus

  • 60 ml sojasaus
  • 3 eetlepels tamarinde pasta
  • 1 eetlepel dadelstroop (of andere zoetmaker)
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
  • Dompel de noedels onder in een pan met kokend water tot ze gaar zijn. Spoel ze daarna af.
  • Verwarm een grote wok op het vuur en bak als eerst de knoflook met de sjalot 4 minuten.
  • Voeg vervolgens de rode peper en wortel toe en schep dit op middelhoog vuur door de pan.
  • Doe als laatste de Chinese kool, noedels, bosui en de saus in de pan en schep goed door elkaar.
  • Verdeel de pad thai over twee borden en garneer met de pinda's, verse taugé, koriander en limoenpartjes.