Ga terug
Recept afdrukken

Caesarsalade met Geroosterde Kikkererwten

Bereidingstijd 20 minuten
oventijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Gang Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Salade, Voorgerecht
Bijzonderheden Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

Croutons

  • 3 sneeën (zuurdesem) brood, in stukjes
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder

Kikkererwten

  • 250 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • mespuntje cayennepeper

Dressing

  • 200 gram cashewnoten
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 4 eetlepels edelgist
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml water
  • ½ citroen, sap
  • 400 gram romaine sla, gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Doe de cashewnoten in een kom en bedek met kokend water. Zet apart.  
  • Meng de stukjes brood met de specerijen en leg op één helft van de bakplaat. 
  • Meng de kikkererwten met de specerijen en leg op de andere helft van de bakplaat.  
  • Rooster het brood en de kikkererwten 10 - 12 minuten in de oven. Haal de croutons van de bakplaat en rooster de kikkererwten nog 10 - 12 minuten.
  • Giet de cashewnoten af. Meng de cashewnoten met de overige ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en maal tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de dressing met de Romaine sla in een saladekom. Meng de croutons en de geroosterde kikkererwten door de salade.