Gang Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Salade, Voorgerecht
Bijzonderheden Olievrij, Sojavrij, Suikervrij
Ingrediënten
Croutons
3sneeën (zuurdesem) brood, in stukjes
1eetlepeluienpoeder
1eetlepelknoflookpoeder
Kikkererwten
250gramkikkererwten uit blik, uitgelekt
1eetlepelknoflookpoeder
1eetlepeluienpoeder
2eetlepelspaprikapoeder
1theelepelkomijnpoeder
mespuntjecayennepeper
Dressing
200gramcashewnoten
2eetlepelsmosterd
2eetlepelswijnazijn
4eetlepelsedelgist
1teen knoflook
200mlwater
½citroen, sap
400gramromaine sla, gesneden
Instructies
Verwarm de oven op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de cashewnoten in een kom en bedek met kokend water. Zet apart.
Meng de stukjes brood met de specerijen en leg op één helft van de bakplaat.
Meng de kikkererwten met de specerijen en leg op de andere helft van de bakplaat.
Rooster het brood en de kikkererwten 10 - 12 minuten in de oven. Haal de croutons van de bakplaat en rooster de kikkererwten nog 10 - 12 minuten.
Giet de cashewnoten af. Meng de cashewnoten met de overige ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en maal tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de dressing met de Romaine sla in een saladekom. Meng de croutons en de geroosterde kikkererwten door de salade.