Ga terug
Recept afdrukken

Russische Stroganoff

Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Gang Diner
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediƫnten

  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 2 paprika's, in repen
  • 300 gram gemengde paddenstoelen, grofgesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels wodka
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • mespuntje cayennepoeder
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml plantaardige kookroom
  • handje verse peterselie

Instructies

  • Verhit een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 4 - 5 minuten.
  • Voeg de paprika en de paddenstoelen toe en bak nog 8 - 10 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, de mosterd, de wodka, de specerijen en de groentebouillon toe en meng goed. Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten stoven.
  • Voeg de kookroom toe en roer goed. Stoof nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de stroganoff met de peterselie.

Lekker met geroosterde aardappelen en een frisse salade.