Ga terug
Recept afdrukken

Citroencake met Blauwe Bessen & Maanzaad

Bereidingstijd 15 minuten
Passieve tijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 10 plakken
Gang Dessert, Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden Notenvrij

Ingrediënten

  • 300 gram speltmeel
  • 185 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 gram wijnsteenbakpoeder
  • 125 gram plantaardige boter
  • 250 ml sojamelk ongezoet
  • 140 gram blauwe bessen
  • 20 gram maanzaad
  • rasp en sap van 1 citroen 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de cakevorm in. 
  • Mix de speltmeel, suiker, vanillesuiker en wijnsteenbakpoeder in een ruime beslagkom. 
  • Smelt de boter en mix dit samen met de sojamelk, citroenrasp en sap. 
  • Meng nu de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en mix goed zodat je een mooi beslag krijgt.
  • Spatel de blauwe bessen en maanzaad door het beslag heen.
  • Giet het beslag in de cakevorm en zet 1 uur in de oven. Laat de cake goed afkoelen nadat deze uit de oven komt.