Ga terug
Recept afdrukken

Homemade Jam

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 pot
Gang Broodbeleg
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij

Ingrediënten

  • 300 gram (vers) rood fruit naar keuze, wij gebruikten bramen uit de tuin
  • 3 eetlepels ahornsiroop, of naar smaak
  • eetlepel chiazaad
  • 1 theelepel vanille extract

Instructies

  • Breng het fruit en de ahornsiroop in een pannetje aan de kook. Blijf regelmatig roeren en laat het mengsel 5 minuten op laag vuur sudderen.
  • Stamp het fruit vervolgens fijn met een stamppot stamper of vork en roer dan het chiazaad erdoorheen. Kook het mengsel verder op laag vuur voor 15 minuten. Blijf regelmatig roeren en haal de pan van het vuur zodra het dik begint te worden en voeg het vanille extract toe.
  • Als je de jam nog niet zoet genoeg vindt kun je er nog wat extra ahornsiroop bij doen. Giet de jam in een (weck)pot en bewaar hem, zodra afgekoeld, in de koelkast.