85gramhavermeel (of een ander meel kan ook), als glutenvrij een must is, kies dan voor glutenvrije havermeel
375mlplantaardige melk
3rijpe bananen
60mlappelmoes
1theelepelvanille aroma
1eetlepelmaanzaad
1eetlepelgebroken lijnzaad
1½theelepelbakpoeder
1theelepelkaneel
1eetlepelappelazijn
sap en rasp van 1 citroen
2eetlepelsahornsiroop
Optionele topping:
Poedersuiker en citroensap – mix tot de gewenste dikte
Instructies
Doe de plantaardige melk en appelazijn samen in een schaaltje en laat dit minstens 5 minuten staan.
Combineer in een grote schaal de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kaneel, citroenrasp, maanzaad en lijnzaad).
Combineer vervolgens in een andere schaal de banaan, citroensap, appelmoes, ahornsiroop, vanille aroma. Schenk de melk met azijn erbij en mix goed.
Voeg de natte ingrediënten mix bij de droge mix en meng goed.
Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Schenk vervolgens kleine hoeveelheden beslag in de pan en bak de pannenkoekjes totdat ze gaar zijn. Keer ze uiteraard halverwege steeds even om met een spatel.