Ga terug
Recept afdrukken

Pannenkoekjes met Citroen & Maanzaad

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 15 kleine pannenkoeken
Gang Dessert, Nagerecht, Ontbijt
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij

Ingrediënten

  • 85 gram boekweit meel
  • 85 gram havermeel (of een ander meel kan ook), als glutenvrij een must is, kies dan voor glutenvrije havermeel
  • 375 ml plantaardige melk
  • 3 rijpe bananen
  • 60 ml appelmoes
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel appelazijn
  • sap en rasp van 1 citroen 
  • 2 eetlepels ahornsiroop

Optionele topping: 

  • Poedersuiker en citroensap – mix tot de gewenste dikte 

Instructies

  • Doe de plantaardige melk en appelazijn samen in een schaaltje en laat dit minstens 5 minuten staan. 
  • Combineer in een grote schaal de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kaneel, citroenrasp, maanzaad en lijnzaad).
  • Combineer vervolgens in een andere schaal de banaan, citroensap, appelmoes, ahornsiroop, vanille aroma. Schenk de melk met azijn erbij en mix goed. 
  • Voeg de natte ingrediënten mix bij de droge mix en meng goed. 
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Schenk vervolgens kleine hoeveelheden beslag in de pan en bak de pannenkoekjes totdat ze gaar zijn. Keer ze uiteraard halverwege steeds even om met een spatel.