Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Recept afdrukken
Romige Bloemkoolsoep
Bereidingstijd
10
minuten
Passieve tijd
20
minuten
Totale tijd
30
minuten
Porties
4
kommen
Gang
Diner, Lunch, Soep
Bijzonderheden
Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij
Ingrediënten
1
bloemkool, in kleine roosjes
1
kleine ui, gesnipperd
2
tenen
knoflook, uitgeperst
1
eetlepel
rozemarijn
1
eetlepel
tijm
250
ml
kokosmelk
20
gram
edelgist
sap van een halve citroen
1½
liter
groente bouillon
Instructies
Fruit de ui en knoflook in een klein laagje bouillon.
Voeg de bloemkool, rozemarijn en tijm toe en bak zo’n 4 minuten op middelvuur mee.
Voeg vervolgens de bouillon toe en laat zo’n 15-20 min zachtjes koken totdat de bloemkool goed zacht is.
Zet het vuur uit en schenk de kokosmelk in de soep.
Pureer de bloemkool fijn totdat je een mooie gebonden soep hebt.
Roer als laatste de edelgist en citroensap door de soep.