Ga terug
Recept afdrukken

Romige Bloemkoolsoep

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 kommen
Gang Diner, Lunch, Soep
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel tijm
  • 250 ml kokosmelk
  • 20 gram edelgist
  • sap van een halve citroen 
  • liter groente bouillon

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook in een klein laagje bouillon. 
  • Voeg de bloemkool, rozemarijn en tijm toe en bak zo’n 4 minuten op middelvuur mee.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe en laat zo’n 15-20 min zachtjes koken totdat de bloemkool goed zacht is. 
  • Zet het vuur uit en schenk de kokosmelk in de soep. 
  • Pureer de bloemkool fijn totdat je een mooie gebonden soep hebt. 
  • Roer als laatste de edelgist en citroensap door de soep.