Ga terug
Recept afdrukken

Romige Kokossoep met Citroengras & Oesterzwammen

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 Kommen
Gang Diner, Lunch
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Suikervrij

Ingrediƫnten

  • 750 ml groente bouillon
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 150 gram oesterzwammen
  • 3 stengels paksoi
  • 2 nestjes rijstnoedels
  • 1 handje koriander
  • 2 eetlepels sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • partjes limoen om te serveren

Instructies

  • Doe de kokosmelk en bouillon in een ruime pan. Snij de citroengras in de lengte in en voeg dit toe.
  • Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snij in kleine stukjes. Snij de paksoi en oesterzwam in kleine reepjes en voeg dit allemaal aan de soep toe.
  • Kook de noedels in een aparte pan gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de soep totdat er aan de zijkant van de pan belletjes ontstaan. Dus net niet aan de kook.
  • Verwijder de citroengras stengel.
  • Schep wat noedels in een kom en schenk daarover een paar soeplepels kokossoep. Voeg een beetje limoensap toe naar smaak en garneer met verse koriander en een limoenpartje.