Ga terug
Recept afdrukken

Gegrilde Zoete Aardappel met Ahorn Tahina Dip

Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

Voor de Zoete Aardappels

  • eetlepel gemalen komijn
  • 1 kilo zoete aardappel, Geboend, schoongewassen en de uiteindes afgesneden
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Voor de Ahorn Tahina Dip

  • 60 ml tahina
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels water
  • verse koriander, voor garnering

Instructies

  • Als je de zoete aardappel gaat grillen op de barbecue bereid deze dan voor zodat je op middelhoge hitte kunt gaan grillen. Als je de zoete aardappel gaat grillen in de oven verwarm deze dan voor op 250°C.
  • Terwijl de barbecue of oven opwarmt snij je de zoete aardappels in de lengte doormidden en snij je er vervolgens frietjes van met een dikte van 2,5 cm.
  • Combineer de frietjes in een grote kom met het komijnzaad en de ahornsiroop en meng alles goed door elkaar zodat alle frietjes bedekt zijn.
  • Maak nu 5-6 aluminium pakketjes door twee grote vellen aluminiumfolie per pakketje af te scheuren. Op het ene vel leg je nu een rij frietjes maar laat een klein beetje ruimte tussen de frietjes. Leg nu het andere vel over de frietjes heen en vouw de uiteindes dicht. Vervolgens vouw je de zijkanten dubbel en vouw je het pakketje dicht.
  • Leg de pakketjes nu op de barbecue of in de oven en bak 30 minuten. Keer de pakketjes halverwege wel even om zodat de frietjes gelijkmatig gaar worden.
  • In de tussentijd kun je de dip maken door alle ingrediënten in een kom te doen en alles goed door elkaar heen te mengen.
  • Haal de pakketjes van de grill of uit de oven en gebruik een vork om ze open te maken. Pas op: de pakketjes zijn heet! Laat 5 minuten afkoelen.
  • Besprenkel de frietjes met de dip of serveer het apart erbij en garneer het geheel met wat koriander.