De combinatie van wortel en gember is echt een klassieker. Heerlijk als sapje, maar nog vele malen lekkerder als spread!

Deze spread is echt multi-inzetbaar. Hij is namelijk verrukkelijk op brood, als dip of op een toastje bij de borrel.

Afhankelijk van wat jouw smaakvoorkeur is hebben we twee opties om de spread te maken: eentje met verse gember voor een wat frissere smaak en eentje met stamgember voor een wat zoetere smaak.

Recept afdrukken

Wortel-Gember Spread

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 Bakje
Gang Dip
Bijzonderheden Glutenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 2 winterpenen
  • 80 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel tahin

Voor een frisse gember smaak:

  • 1 stukje verse gember van 1×1 cm, geschild en in stukjes

Voor een meer zoete smaak:

  • 1 bolletje stamgember uit siroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grill stand.
  • Doe de cashewnoten in een bakje en vul dit met water.
  • Snij de winterpeen in stukken en gril 15 minuten in de oven.
  • Als de winterpeen gaar is, giet de cashewnoten af en doe dit samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine. Laat deze net zolang draaien totdat er een gladde spread ontstaat.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter