Een aantal jaar geleden waren Maik en ik met vakantie op het prachtige Ierland. Ruige kusten, geweldige natuur en gezellige dorpen.
Maar niet echt de eerste plek waaraan je denkt als je veganistische restaurants zoekt. De Ierse keuken staat bekend om stevige en vooral hartige gerechten met veel vlees.
Toch vonden we in Dublin een restaurant waar we helemaal los konden gaan. Maik bestelde daar een soep waar hij zo enthousiast over werd dat het de inspiratie werd voor dit recept.
Deze soep eet je koud, hij is in no-time gemaakt en is verrukkelijk.
Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Wortel-Avocado-Gembersoep
Ingrediënten
- 750 ml wortelsap
- 2 rijpe avocado's
- 5 cm verse gember
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels pompoenpitten
- koriander ter garnering
Instructies
- Combineer alle ingredienten (behalve de pompoenzaadjes en koriander) in een blender tot een gladde soep.
- Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met pompoenpitten. Deze soep wordt koud gegeten
geweldig, helder en makkelijk recept! hartelijk dank!
Hoi Jessica, jouw avocado-gember-wortelsoep, blijft dik. Ik heb er maar een halve liter bouillon bijgedaan. Mijn probleem was het wortelsap. Ik heb de wortels met sinaassap gemixt, maar dat bleef dik. Hij is toch wel lekker geworden hoor. Bedankt!
Hi Caroline,
Ik gebruik een hele fles wortelsap, heb jij dit ook gedaan?
Als ik dat met de rest van de ingredienten meng, krijgt het een ‘soort van’ smoothie structuur.
Groetjes Jessica
ps Fijn dat het smaakte 🙂
hoe maak ik het wortelsap?