De meeste mensen eten aardappels alleen maar als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Wij willen je daarom laten zien dat er nog veel meer manieren zijn om aardappels te eten, zoals deze warme aardappel salade.

De salade is lauwwarm het lekkerst en geeft een heerlijk smeuïg mondgevoel. Daarnaast vult de salade enorm en ziet hij er gewoon superlekker uit. Zeker als de aardappels goudbruin gebakken uit de oven komen.

Ga jij ‘m maken? Eet smakelijk!

Recept afdrukken

Warme Aardappel Salade met Avocadomousse

Bereidingstijd 15 minuten
Passieve tijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen
Gang Bijgerecht, Diner, Lunch
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 1 kilo krieltjes, gehalveerd
  • ½ avocado
  • 85 gram rucola
  • 1 hand basilicum
  • 50 gram pompoenpitten
  • ½ pot zwarte olijven, ongeveer 20 stuks
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • citroensap
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe alle aardappelpartjes in een schaal samen met de rozemarijn. Schep dit goed om zodat alles goed verdeeld is. 
  • Leg de aardappelpartjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ongeveer 30 minuten in de oven. In ieder geval totdat ze gaar zijn. 
  • Maak ondertussen de dressing door een halve avocado samen met de basilicum, wat zout, peper, citroensap en een beetje water in een keukenmachine te blenden. 
  • Haal de aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen. 
  • Meng eerst de dressing goed met de aardappels, mix vervolgens de rest van de ingrediënten door de salade.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

9 reacties voeg reactie toe

  1. Vraagje, ik eet geen aardappels maar kan wel zoete aardappels hebben. Zouden die ook bij dit recept kunnen?

    • Zeker! Zoete aardappels zijn wel iets minder stevig dus het kan zijn dat ze wat meer uit elkaar vallen, maar qua smaak maakt dat niets uit 🙂

  2. Het lijkt mij een heerlijke salade! Waar ik me wel een beetje over verwonder is, dat de kookster proeft met wijsvinger en deze ook nog aflikt en dan opnieuw en een ander ook met dezelfde vinger laat proeven 👅
    Kan in deze tijd écht niet meer volgens mij.

  3. Ha maik,

    Kun je avocado niet skippen uut je recepten… zorgt voor veel ellende, oa boskap en heeft enorm veel water per vrucht nodig. Is dat een idee, en ook ananas, kokos…🙂

    • Ziet er superlekker uit. Waarmee zou ik de avocado kunnen vervangen? ( avocado is één van de ingrediënten die migraine veroorzaken en vermits ik daar veel last van heb probeer ik avocado te vermijden)

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept