Als twee jonge backpackers struinden wij in 2008 door het prachtige Thailand en maakte we kennis met hun overheerlijke keuken.

In het begin was het behoorlijk wennen: rijst als ontbijt, pittige curry’s (vergeet de woorden ‘Mai Phet’ niet) en wat kun je wel en niet op straat eten?

Gelukkig leerden we snel en wisten we na een paar weken precies wat we lekker vonden en waar we goedkope maaltijden konden scoren (backpackers hè). Maar belangrijker nog: wat kun je toch heerlijk eten in Thailand. Op slag werden we verliefd op deze smaakvolle keuken.

Graag delen we dan ook een recept voor een overheerlijke curry geïnspireerd op de Thaise keuken. Maak hem zo pittig of mai phet als je zelf wil, door er meer of minder currypasta in te verwerken.

De currypasta kun je lang bewaren door het in porties in te vriezen (zie foto onder het recept).

Dit is een van de 125+ recepten uit ons nieuwe boek Vegan Familie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Thaise Curry

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Gang Diner
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Suikervrij

Ingrediënten

Currypasta

  • 3 stengels citroengras, in grove stukken
  • 3 knoflooktenen, in grove stukken
  • 1 ui, in grove stukken
  • stuk gember van 2×2 cm, gehakt
  • 8 citroenblaadjes (kafir)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 5 groene of rode pepers, van de zaadjes ontdaan
  • ½ norivel
  • Handje verse koriander
  • sap van 1 limoen

Voor de curry

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode paprika, in lange dunne repen
  • 400 gram snijbonen of groente naar keuze
  • 1 wortel, in kleine stukjes
  • 3 eetlepels currypasta
  • 3 nestjes volkoren noedels, kies voor glutenvrij indien wenselijk
  • sap van 1 limoen
  • verse koriander

Instructies

  • Begin met het maken van de currypasta. Je maakt uiteindelijk meer dan je nodig hebt. Vries wat je over hebt in. Een makkelijke manier is om het in een ijsblokjesvorm te bewaren zo kun je er de volgende keer precies uithalen wat je nodig hebt.  
  • Doe alle ingredienten voor de currypasta in een keukenmachine en blend totdat er een pasta ontstaat. 
  • Zet een pan met water op het vuur en kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking. 
  • Bak de groente in een grote pan of wok beetgaar in ongeveer 5 minuten.  
  • Voeg 3 eetlepels currypasta toe en bak dit een paar minuten mee. Hoe meer currypasta je gebruikt des de pittiger het wordt.  
  • Voeg nu de kokosmelk toe en laat op een laag vuur 10 minuten zachtjes inkoken.  
  • Sprenkel limoensap over het gerecht en serveer met lekker veel verse koriander.  

Over Jessica Süter

Samen met Maik ga ik sinds 2015 als vegan door het leven. Inmiddels ben ik moeder en is deze lifestyle helemaal geïntegreerd in ons gezin. Nieuwe recepten maken en bedenken vind ik geweldig om te doen.

1 reactie voeg reactie toe

  1. 5 sterren
    Heerlijk recept,frisse smaak met die limoen en citroen blaadjes…..geen zout, maar miste dit echt niet!
    Heb er nog wat paksoi bij gedaan,prima combinatie zo!!Mijn man vond het óók lekker 😋

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept