Toen wij voor het eerst gingen barbecueën als veganist moesten we even goed nadenken. Want wat is naast vlees nog meer lekker op de grill?
Inmiddels draaien we onze hand niet meer om voor de lekkerste (zelfgemaakte) burgers, groentepakketten, gepofte aardappelen en deze overheerlijke spiesjes gemaakt van tempeh.
Mocht je nog geen goede ervaringen hebben met tempeh dan vragen we je het nog een kans te geven met dit recept. Het gaat namelijk allemaal om de marinade.
Dit is een van onze recepten uit ons boek Het Vegan Familie Kookboek. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Spiezen van Gemarineerde Tempeh en Paprika
Ingrediënten
- 500 gram tempeh, in stukken van 3×3 cm gesneden
- 4 tenen knoflook
- 1 kleine ui
- 2 theelepels garam masala
- 2 theelepels sambal oelek
- 4 eetlepels ketchup
- 4 eetlepels ketjap
- 1 theelepel dadelstroop
- 1 rode paprika, in vierkante stukjes
- 1 gele paprika, in vierkante stukjes
Instructies
- Breng een flinke laag water in een pan aan de kook. Leg de tempeh blokjes in een stoommandje of vergiet en hang deze in de pan. Dek het mandje of het vergiet af met een deksel en stoom de tempeh 8 – 10 minuten.
- Meng de overige ingrediënten op de paprika na in een kom. Roer de gestoomde tempeh door de marinade. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 24 uur in de koelkast marineren.
- Verhit een grillpan op hoog vuur of steek de barbecue aan.
- Rijg de gemarineerde tempeh en de blokjes paprika aan 8 spiezen. Grill de spiezen 2 – 3 minuten per kant.