Een normale smoothie is natuurlijk heerlijk, maar het wordt nóg beter als je het in een bowl giet en er toppings aan toevoegt.
Deze smoothiebowl doet je denken aan de good ‘ol vruchtenyoghurt die je wel kent uit het zuivelschap. Lekker vet en vaak mierzoet.
Wij bedachten een veganistische smoothiebowl die een stuk gezonder en sowieso veel minder zoet is. Uiteraard kun je hem zelf zo zoet maken als je wilt door er (meer) ahornsiroop aan toe te voegen 🙂
Smoothiebowl van Rood Fruit
Ingrediënten
- 150 gram bevroren aardbeien
- 100 gram bevroren frambozen
- 500 gram soja yoghurt
- eventueel wat ahornsiroop
Voor de topping
- muesli
- kokos
- chiazaad
- vers fruit
- munt
Instructies
- Doe de yoghurt, bevroren vruchten en eventueel de ahornsiroop in de blender en blend tot het een mooie roze gladde vruchtenyoghurt is.
- Verdeel over twee bakjes en versier met topping naar keuze.
Lijkt me lekker Maik, ik ga het proberen.
Dank voor alle mailtjes.
Groetjes Ria
Graag gedaan Ria!
Hartelijk dank voor alle gezonde en leuke tips. Goed werk !!!
Bedankt en graag gedaan Lucrèce!
Hallo Maik,
Dank voor de heerlijke recepten.
Graag gedaan Gerda 🙂
Ik zou graag zo willen koken dat je niet proeft dat het veganistisch is.
Twee vliegen in één klap.
Ga ik nog een stap verder.
Wij hebben een kleine pizzeria en daar ligt ook een verborgen kans om vega op de kaart te zetten.
Dat zou ik doen als ik vind dat het goed genoeg is.
Waar vind je een vega opleiding om deze keuken onder de knie te krijgen?
Ik heb wel eens een twee daagse workshop gevolgd en dat vond ik technische goed.
Het eten niet geweldig.
Dan haak ik af.
Vooral lekker staat bij mij en familieleden voorop.
Wij zitten in Amersfoort.
Als je een tip voor me hebt ?
Vriendelijke groet Christa Gobbo.
Beetje late reactie, maar voor de mensen die dit later lezen: ik heb zelf geen ervaring hiermee maar kwam met snel zoeken dit tegen: https://viphealthandnutrition.nl/fabulous-vegan-chef/
Wellicht is dat iets?
Dit ga ik eens uitproberen,maar alle vlees uit mijn menu’s schrappen ga ik niet doen,daarom eet ik het veel te graag.
Dan eet jij veel te graag DIERENLEED
Super Carine. En vergeet niet dat ik slager en de grootste vleeseter ooit was. Je weet nooit hoe het leven er over 5 jaar bijstaat, wie weet eet je dan wel geen dierlijke producten meer 😉
Wat leuk, je smoothiebowl recept. Ik ontbijt al jaren met eigengemaakte granola(waar ong.de ingredienten uit jou lijst inzitten). Vanochtend met verse aardbeien, gister met druiven en eergister met blauwe bessen. Variatie moet er zijn en helemaal nu er zoveel aanbod is.
Ziet er erg lekker en gezond uit ik eet al plantaardige toetjes en mijn ontbijt is ook plantaardig. Dus dit ga ik ook proberen.😋
wauw ziet er goed uit ga deze zeker maken ,en als het me bevalt zelfs meerdere keren dank je wel hiervoor !