Als er een groente eigenlijk ALTIJD in je koelkast zou moeten liggen dan is het wel rode kool.
Deze kool bevat namelijk onvoorstelbaar veel anti-oxidanten. Je kunt dit goed zien aan de kleur van de kool (des te meer kleur plantaardig voedsel heeft, des te meer anti-oxidant) én aan het feit dat het zo twee weken in je koelkast kan liggen zonder te verrotten.
Als het al zo’n beschermende werking heeft voor zichzelf, kun je nagaan hoe goed het dan wel niet is voor je lichaam.
Maar zo rauwe kool eten is een beetje saai niet? Daarom hebben we dit supereasy coleslaw recept dat je werkelijk waar overal bij kunt serveren of ach, je kunt het ook los eten als je wilt.
Rode Coleslaw met Vegan Mayo, Appel & Limoen
Ingrediënten
- 1⁄4 rode kool, in stukjes gesneden
- 1 groene appel, geraspt met schil
- 2 eetlepels vegan mayonaise
- 2 eetlepels vers limoensap
- 1⁄4 theelepel agavesiroop
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Combineer de gesneden rode kool samen met de geraspte appel in een grote kom.
- Maak de dressing door de mayonaise te mengen met het limoensap, de agavesiroop en eventueel wat peper en zout.
- Verdeel de dressing over de coleslaw en serveer direct.
Was/is echt heel lekker!
Dank je