Niks is zo fijn als een heerlijke, gezonde en vullende snack voorhanden hebben op die momenten dat je de trek voelt opkomen.

Deze tempeh bacon met smoky flavor doet het geweldig op een rijstwafel besmeerd met een beetje mierikswortel.

Je zou haast denken dat je écht bacon aan het eten bent!

Recept afdrukken

Rijstwafel met Tempeh Bacon

Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 10 rijstwafels
Gang Snack
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 250 gram tempeh naturel
  • 4 eetlepels vegan/suikervrije ketchup
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel liquid smoke, gerookte paprikapoeder kan ook
  • enkele takjes koriander
  • 1 potje mierikswortelcreme

Instructies

  • Snij de tempeh in kleine blokjes van 1 cm bij 2 cm grootte. Maak in een aparte bak de marinade door de ketchup, de ketjap, suiker en liquid smoke goed door te roeren. Schep dit door de tempeh heen en zorg dat alles goed gemengd is.
  • Zet de tempeh voor minstens twee uur (of langer) afgedekt in de koelkast weg zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C, leg een vel bakpapier op een bakplaat en bak vervolgens de stukjes tempeh in 30 minuten krokant. Draai de stukjes halverwege om zodat ze aan beide kanten gaar worden.
  • Smeer een rijstwafel in met mierikswortelcreme en leg er een paar blokjes tempeh op. Garneer met koriander.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter