Een quesadilla voor de Mexicanen is wat een tosti is voor ons: onweerstaanbaar lekker!

Gesmolten kaas en daar dan lekker veel groenten en kruiden aan toevoegen. Dat klinkt als de perfecte lunch of borrelhap.

Gelukkig is veganistische kaas in bijna elke supermarkt wel te verkrijgen en kunnen plant-based tosti/quesadilla liefhebbers hun hart weer ophalen.

Recept afdrukken

Quesadilla

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Notenvrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 4 volkoren wraps
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 150 gram vegan kip
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 gram bonenmix
  • 150 gram mais
  • 2 grote handen verse spinazie
  • 8 plakken vegan kaas

Instructies

  • Bak de knoflook samen met de vegan kip voor 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de kruiden, bonenmix en mais toe. Bak nogmaals 5 minuten.
  • Schep de spinazie door de pan totdat het geslonken is. Ze het vuur uit.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en leg daarin een wrap. Schep daar een paar eetlepels van de vulling op en leg er vier plakken vegan kaas op. Leg daar vervolgens een wrap boven op. Bak dit 3 tot 4 minuten aan beide kanten.
  • Herhaal dit met de rest van de wraps en vulling. Snij de wrap in vieren.

Over Jessica Süter

Samen met Maik ga ik sinds 2015 als vegan door het leven. Inmiddels ben ik moeder en is deze lifestyle helemaal geïntegreerd in ons gezin. Nieuwe recepten maken en bedenken vind ik geweldig om te doen.

7 reacties voeg reactie toe

  1. Lijkt me een heerlijk recept! Dankjewel
    Vraagje: wat bedoel je precies met bonenmix?
    Waar te verkrijgen? In de AH? Natuurvoedingswinkel?
    Alvast dank voor je antwoordje!
    Nog een fijne dag verder!
    Groetjes

    • Met de bonenmix bedoel ik een mix van verschillende bonen, ik heb het bij de AH gekocht.

      Eet Smakelijk!

  2. 5 sterren
    Hallo Jessica,
    Het bakken van de knoflook samen met de vegan kip, bak je dus in een pan zonder olie ?
    Ook geen olijfolie of zonnebloemolie of andere ?
    En zo niet, wat is de reden hiervan ?
    Sorry voor de misschien domme vraag.
    Ik ben lactose intolerant en jullie hebben mij al veel geholpen met super goede recepten en ideeën !
    Nog een fijne dag,
    Marijke uit Vlaanderen

  3. Je eet geen olie maar wel vegan kaas, ik hoop dat je ze eet gemaakt van noten. Helaas is de meeste vegan kaas gemaakt van ongezonde kokosolie. Lees de ingrediënten er maar op na. Op internet staan wel zelf maak kazen van noten of amandelmeel. Dan heb je meteen de goede vetten te pakken. Ook Eko Plaza verkoopt ze, niet goedkoop trouwens.
    En die vegan kip hoeft toch ook niet toch? Hoog bewerkt product. Gewoon weglaten en lekker vervangen door zwarte bonen, voor de bite kun je er nog wat kleine stukjes walnoot aan toevoegen. En die laatste heeft weer de goede vetten.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept