Hangop is zo’n typisch toetje dat bij veel Nederlanders na de hoofdmaaltijd op tafel belandt. Inmiddels volop kant-en-klaar te verkrijgen terwijl het eigenlijk heel makkelijk is om zelf te maken.
De originele hangop wordt van karnemelk of yoghurt gemaakt en is daardoor verre van plantaardig. Gelukkig heb je helemaal geen zuivel nodig om een heerlijke, romige en smaakvolle hangop te maken.
In dit recept laten we daarom zien hoe je zelf een lekkere plantaardige hangop kunt maken.
Plantaardige Hangop met Vers Fruit
KEUKENTOOLS
- zeef
- een hydrofiel doek of theedoek
Ingrediënten
- ½ liter soja yoghurt (of een andere plantaardige variant)
- 500 gram aardbeien
- 1 zakje vanille suiker
- 100 gram blauwe bessen
- 100 gram muesli
Instructies
- Doe de hydrofiel doek in een zeef en schenk de yoghurt erin. Knijp voorzichtig het meeste vocht eruit. Mix de vanillesuiker door de overgebleven yoghurt heen.
- Doe een laagje muesli (niet alles) in een kom of glas.
- Pureer ongeveer 2/3 van de aardbeien en snij de rest in plakjes. Verdeel de plakjes over de muesli. Schep hier de hangop over. Giet hier de gepureerde aardbeien overheen.
- Garneer met bessen en de rest van de muesli.
Grappig recept, maar smaakt het niet hetzelde als je de yoghurt gewoon gebruikt? Dus zonder het te zeven? En wat doe je met het vocht?
Zeker, alleen is de structuur wat dikker wat de hangop kenmerkend maakt. Het vocht kun je misschien wel in een smoothie doen?
Al Jaren ,doe ik Avonds ,Halve Lier Yoghurt ineen Koffie Filter, Ochtend Heerlijk Dikke Hangop
Banaan/Of wat voor Fruit dan ook !Klaar Ontbijtje
Jammer je suiker gebruikt kan deze ook zonder. Suiker is zo overroepen soms. Zeker eens proberen maar dan zonder eventueel vanille extract?
Uiteraard kun je de suiker eruit laten, je kunt de suiker ook vervangen voor de gezonde dadelsuiker.