Als we dit gerecht eten wanen we ons weer even in het prachtige Thailand. Bij voorkeur ergens op straat waar we bij een klein stalletje een portie Pad Thai bestellen dat voor onze neus gemaakt wordt. Verser kan niet.

Pad Thai is het meest populaire gerecht uit Thailand en lijkt op een soort bami zoals wij die hier in Nederland kennen. Traditioneel wordt het met vissaus, ei en soms garnalen of kip gemaakt.

Wij hebben een heerlijke en (wederom) gemakkelijk te maken veganistische versie bedacht die we graag met je delen. Eet smakelijk!

Recept afdrukken

Pad Thai

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 175 gram bruine rijstnoedels
  • 4 grote knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 wortels, geraspt
  • 2 stengels bosui, fijngesneden
  • handje Chinese kool, grofgesneden
  • 100 gram taugé
  • handje ongezouten pinda's
  • 1 limoen, in partjes
  • verse koriander

saus

  • 60 ml sojasaus
  • 3 eetlepels tamarinde pasta
  • 1 eetlepel dadelstroop (of andere zoetmaker)
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
  • Dompel de noedels onder in een pan met kokend water tot ze gaar zijn. Spoel ze daarna af.
  • Verwarm een grote wok op het vuur en bak als eerst de knoflook met de sjalot 4 minuten.
  • Voeg vervolgens de rode peper en wortel toe en schep dit op middelhoog vuur door de pan.
  • Doe als laatste de Chinese kool, noedels, bosui en de saus in de pan en schep goed door elkaar.
  • Verdeel de pad thai over twee borden en garneer met de pinda's, verse taugé, koriander en limoenpartjes.

Over Jessica Süter

Samen met Maik ga ik sinds 2015 als vegan door het leven. Inmiddels ben ik moeder en is deze lifestyle helemaal geïntegreerd in ons gezin. Nieuwe recepten maken en bedenken vind ik geweldig om te doen.

8 reacties voeg reactie toe

  1. Lijkt me heerlijk…uitproberen dus. Wij mochten op onze reis door Thailand nooit
    vanuit kraampjes eten i.v. m. hygiene. Dat was in 2004, zag er goed uit overigens!
    Groetjes Francine

    • Ik snap wel dat je er voorzichtig mee om gegaan bent.
      Uit ervaring kan ik zeggen dat het inderdaad niet altijd even prettig is om met voedselvergiftiging te reizen.
      Maar aan de andere kant: kraampjes op straat hebben vaak zulk lekker eten.. en zo goedkoop.

  2. Heerlijke recepten en zeer eenvoudig te maken
    Heb gelijk het recepten boek ook maar gekocht waar ook prachtige menu’s in staan
    Zeker ook een aanrader!

  3. 5 sterren
    Lijkt me lekker. Ik heb dit recept alvast gedeeld met vriendinnen. De een is Veganiste en haar man ook en de andere is Vegetariër

  4. Nog een voordeel van geen vlees en andere dierlijke producten eten😄 minder kans op voedselvergiftiging. Blijft opletten natuurlijk. Ohhh ik mis Thailand zo..

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept