Muffins, wie lust ze niet? Maar ontbijten met muffins? Dat is niet bij iedereen gebruikelijk. Toch kan het prima en het is nog verantwoord gezond ook!

Deze muffins zijn namelijk niet de traditionele met veel boter, suiker en witmeel. Nee, deze ontbijtmuffins bevatten volle granen, courgette, wortel, noten en nog veel meer goodness.

Als je soms ‘out-of-the-box’ durft te denken zul je versteld staan hoe gezond én lekker je kunt eten. Zoals ontbijten met deze ontbijtmuffins!

Recept afdrukken

Ontbijtmuffins met Courgette & Wortel

Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 12 muffins
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 2 middelgrote wortelen, geraspt
  • 1 appel, geraspt
  • 1 kleine courgette, geraspt, knijp na het raspen met je handen het water uit de courgette
  • 130 gram volkoren meel
  • 90 gram hele haver -of meergranenvlokken
  • theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 90 gram dadels, ontpit
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 kleine banaan, geprakt
  • ¼ theelepel zout
  • 180 ml amandel -of havermelk
  • 110 gram gemengde noten, grof gesneden

Instructies

  • Combineer in een middelgrote mengkom alle droge ingrediënten. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Voeg de wortel, de appel, de courgette en de banaan toe. Schenk de plantaardige melk bij het mengsel en voeg 55 gram van de gemengde noten toe. Mix alles goed door elkaar.
  • Leg muffinsvormpjes in een muffin bakvorm en verdeel hier het mengsel gelijkmatig over. Top de muffins af met de resterende noten. Bak de muffins 30 minuten in de oven totdat ze gaar zijn. Haal de muffins uit de oven en laat ze minstens een half uur in de bakvorm afkoelen.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

3 reacties voeg reactie toe

  1. Geweldig!
    Mijn zoon is allergisch voor gluten, eieren, noten, havermout,
    en zijn vriendin is allergisch voor melkproducten, schelpdieren.
    Ze gaan regelmatig hardlopen.
    Oja ze eten wel kip- en rundvlees maar ik vraag me soms af of ze genoeg proteine binnen krijgen.
    Vriendelijk groet,
    Jeanne Ham

  2. Hoi jeanne,,
    Mijn naam is Alida en ik kook bloemkool als vervanger voor melk.
    Niet te veel water gebruiken de bloemkool moet lekker zacht zijn dan puree van maken.succes.

Laat Een Reactie Achter