Paddenstoelen zijn een ideale vervanger als je op zoek bent naar een vlezige structuur in een gerecht. Door ze te marineren of goed te kruiden kun je er eigenlijk alle kanten mee op.

Dit broodje is ideaal voor de lunch of als diner als je geen zin hebt om uitgebreid te koken.

De tzatzikisaus maakt het gerecht lekker fris en past niet alleen heel goed bij dit gerecht maar ook bij de volgende:

Zwarte Bonen Falafel taco’s met tahin dille dip
Geurige Couscous Salade met Zonnebloempitworstjes
Spiezen van Gemarineerde Tempeh en Paprika

Recept afdrukken

Pitabroodje met Gebakken Oesterzwam en Verse Tzatziki

Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 4 volkoren pita broodjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 groene paprika, in repen
  • 150 gram oesterzwammen, in repen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel srirachasaus

tzatziki

  • 250 gram soja yoghurt, ongezoet
  • 1/2 komkommer, geraspt
  • 1 eetlepel citroensap
  • handje verse dille
  • handje verse munt
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Rooster de pitabroodjes in de oven of broodrooster
  • Bak de rode ui, paprika en oesterzwammen in een koekenpan voor 10 minuten.
  • Voeg vervolgens de soja- en srirachasaus toe en bak nog eens 2 minuten.
  • Meng alle ingrediënten voor de tzatziki in een kom.
  • Snij een pitabroodje open en schep er een paar lepels van de gebakken oesterzwam en groenten in. Garneer met lekker veel tzatziki.

Over Jessica Süter

Samen met Maik ga ik sinds 2015 als vegan door het leven. Inmiddels ben ik moeder en is deze lifestyle helemaal geïntegreerd in ons gezin. Nieuwe recepten maken en bedenken vind ik geweldig om te doen.

2 reacties voeg reactie toe

  1. 5 sterren
    Kan ik pitabroodjes ook roosteren in mijn magnetron? Ik heb(nog)geen oven en ook nog geen broodrooster. Ik hoop dat ik als ik jarig ben in Augustus van het geld dat ik dan krijg spulletjes zoals een oven kan kopen

    • In de magnetron zou ik niet doen.Daar worden ze alleen maar warm van.
      In de pan kan wel.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept