Groene smoothies zijn de afgelopen jaren een ware trend geworden. En niet zonder reden.

 • Het is een supereasy manier om een grote bom aan groenten, fruit en andere superfoods binnen te krijgen.
 • Het is onwijs makkelijk om te maken (meestal binnen 5 minuten).
 • Het is lekker.
 • En je kunt het on-the-go maken, meenemen en opdrinken terwijl je in de file staat, in de trein zit of tijdens een vroege meeting.

Dit recept is slechts een variant. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Kies het liefst voor ingrediënten uit het seizoen en het kan eigenlijk niet misgaan!

Recept afdrukken

Groene Vegan Smoothie

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 2 personen
Gang Ontbijt
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

 • 200 gram verse andijvie
 • 250 gram mango (diepvries of vers), in stukjes
 • 1 banaan
 • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
 • 2 eetlepels hennepzaad
 • 1 eetlepel zeewiervlokken
 • 100 gram gemengde noten
 • 1 avocado
 • 200 ml kokosmelk
 • 100 ml water

Instructies

 • Doe alle ingredienten in een grote blender en meng het net zolang totdat het een mooie gladde mix is. Voeg eventueel wat water toe als het te dik wordt.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

1 reactie voeg reactie toe

 1. Echt gweldige recepten die me aanspreken. Als je 55+ bent is het niet verkeerd om op een andere manier te eten,nou eet ik al vegan,maar sinds kort 6 kleine porties per dag. Ook minder vleesvervangers i.v.m. E- nummers. Leuke recepten heb je die in kleine porties prima te maken zijn! Ik heb me ingeschreven en kijk uit naar de vrijdagen en een nieuw recept!

Laat Een Reactie Achter