De lente en zomer zijn ideaal voor licht verteerbare salades. Deze caesarsalade is zo’n gerecht.
De romige dressing wordt in dit recept gemaakt van cashewnoten. De kikkererwten en croutons geven een fijne bite aan deze klassieker.
Eet smakelijk!
Dit is een van de 125+ recepten uit ons nieuwe boek Vegan Familie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Caesarsalade met Geroosterde Kikkererwten
Ingrediënten
Croutons
- 3 sneeën (zuurdesem) brood, in stukjes
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
Kikkererwten
- 250 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- mespuntje cayennepeper
Dressing
- 200 gram cashewnoten
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels wijnazijn
- 4 eetlepels edelgist
- 1 teen knoflook
- 200 ml water
- ½ citroen, sap
- 400 gram romaine sla, gesneden
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de cashewnoten in een kom en bedek met kokend water. Zet apart.
- Meng de stukjes brood met de specerijen en leg op één helft van de bakplaat.
- Meng de kikkererwten met de specerijen en leg op de andere helft van de bakplaat.
- Rooster het brood en de kikkererwten 10 – 12 minuten in de oven. Haal de croutons van de bakplaat en rooster de kikkererwten nog 10 – 12 minuten.
- Giet de cashewnoten af. Meng de cashewnoten met de overige ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en maal tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de dressing met de Romaine sla in een saladekom. Meng de croutons en de geroosterde kikkererwten door de salade.
Ik mag van de arts geen gist hebben, waarvoor zou ik edelgist kunnen vervangen?
Edelgist is een inactief gist. Het is een smaakmaker die een hartige/kaas-achtige smaak geeft aan gerechten.