Soms heb je van die recepten waar je gewoon niks aan moet veranderen. De bruschetta is zo’n recept. In principe al vegan van zichzelf maar traditioneel wel gemaakt met olijfolie.
Omdat wij voorstander zijn van zo schoon en onbewerkt mogelijk te eten is de enige verandering die wij hebben gemaakt het weglaten van de olie. Maar geloof ons, de olie mis je echt niet!
Probeer het zelf en geniet van deze Italiaanse klassieker.
Bruschetta
Ingrediënten
- 1 brood
- 400 gram tomaten
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 goede hand verse basilicum, fijn gesneden
- zout en peper
Instructies
- Zet de oven op grillstand.
- Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaden.
- Snij het vruchtvlees in kleine stukjes en meng dit met de ui, balsamico azijn en de basilicum.
- Bestrooi de sneeën brood met wat knoflookpoeder en rooster ze kort in de oven.
- Schep het tomatenmengsel op de sneeën brood.
Dit was echt verrukkelijk, fijn een recept zonder olie!
Dank je wel…gegeten als voorafje.