Soms heb je van die recepten waar je gewoon niks aan moet veranderen. De bruschetta is zo’n recept. In principe al vegan van zichzelf maar traditioneel wel gemaakt met olijfolie.

Omdat wij voorstander zijn van zo schoon en onbewerkt mogelijk te eten is de enige verandering die wij hebben gemaakt het weglaten van de olie. Maar geloof ons, de olie mis je echt niet!

Probeer het zelf en geniet van deze Italiaanse klassieker.

Recept afdrukken

Bruschetta

Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Broodbeleg, Voorgerecht
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 1 brood
  • 400 gram tomaten
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 goede hand verse basilicum, fijn gesneden
  • zout en peper 

Instructies

  • Zet de oven op grillstand.
  • Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaden.  
  • Snij het vruchtvlees in kleine stukjes en meng dit met de ui, balsamico azijn en de basilicum. 
  • Bestrooi de sneeën brood met wat knoflookpoeder en rooster ze kort in de oven. 
  • Schep het tomatenmengsel op de sneeën brood.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept