Dit is een recept dat het gegarandeerd goed gaat doen op een feestje. Het is crispy, een beetje pittig en de ranch dip heerlijk romig. Dat de buffalo wings niet van kip gemaakt zijn doet niets af aan smaak.

Dit soort plantaardige alternatieven doen ons weer beseffen hoe geconditioneerd we zijn in het eten van vlees. Uiteindelijk zijn het de kruiden en de structuur waar we naar op zoek zijn. Bloemkool is het perfecte alternatief.

‘Let the party begin!’

Dit is een van de 125+ recepten uit ons nieuwe boek Vegan Familie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Bloemkool Buffalo Wings

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in hapklare roosjes
  • 100 gram bloem
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 30 gram paneermeel
  • 80 gram barbecuesaus
  • 50 gram ketchup
  • 5 gram sriracha

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.  
  • Doe de bloem met de plantaardige melk en de specerijen in een kom. Meng tot een glad beslag.
  • Doe het paneermeel in een diep bord.  
  • Dip de stukken bloemkool één voor één door het beslag en daarna door het paneermeel. Leg de gepaneerde bloemkool op de bakplaat.
  • Rooster de bloemkool 20 – 25 minuten in de oven, of tot de bloemkool gaar is en het paneermeel goudbruin. Haal daarna uit de oven maar laat de oven aan.
  • Meng ondertussen de BBQ saus met de ketchup en de sriracha in een grote kom.  
  • Voeg de geroosterde bloemkoolstukjes toe aan de saus en meng goed.  
  • Leg de bloemkool weer terug op de bakplaat en rooster nog 10 – 15 minuten in de oven.

Lekker met ranchsaus om in te dippen! 

    Over Jessica Süter

    Samen met Maik ga ik sinds 2015 als vegan door het leven. Inmiddels ben ik moeder en is deze lifestyle helemaal geïntegreerd in ons gezin. Nieuwe recepten maken en bedenken vind ik geweldig om te doen.

    10 reacties voeg reactie toe

    1. 4 sterren
      Hallo Jessica. Ik heb geen oven en ik ben alleen. Maar toch zou ik graag dat recept willen maken. Weet jij een oplossing?

      Groetjes Ans Rommers

      • Je kunt ze frituren of bakken in de pan (al heb ik dat laatste nog niet geprobeerd)

    2. Voor de eerste keer dat ik het recept uit
      probeer stond al ff op mijn to-do lijst 🙂
      en ze zijn heerlijk net niet te pikant om duimen en vingers af te likken

    Laat Een Reactie Achter

    Beoordeel recept