Dit is een recept dat het gegarandeerd goed gaat doen op een feestje. Het is crispy, een beetje pittig en de ranch dip heerlijk romig. Dat de buffalo wings niet van kip gemaakt zijn doet niets af aan smaak.
Dit soort plantaardige alternatieven doen ons weer beseffen hoe geconditioneerd we zijn in het eten van vlees. Uiteindelijk zijn het de kruiden en de structuur waar we naar op zoek zijn. Bloemkool is het perfecte alternatief.
‘Let the party begin!’
Dit is een van de 125+ recepten uit ons nieuwe boek Vegan Familie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Bloemkool Buffalo Wings
Ingrediënten
- 1 bloemkool, in hapklare roosjes
- 100 gram bloem
- 200 ml plantaardige melk
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 30 gram paneermeel
- 80 gram barbecuesaus
- 50 gram ketchup
- 5 gram sriracha
Instructies
- Verwarm de oven op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de bloem met de plantaardige melk en de specerijen in een kom. Meng tot een glad beslag.
- Doe het paneermeel in een diep bord.
- Dip de stukken bloemkool één voor één door het beslag en daarna door het paneermeel. Leg de gepaneerde bloemkool op de bakplaat.
- Rooster de bloemkool 20 – 25 minuten in de oven, of tot de bloemkool gaar is en het paneermeel goudbruin. Haal daarna uit de oven maar laat de oven aan.
- Meng ondertussen de BBQ saus met de ketchup en de sriracha in een grote kom.
- Voeg de geroosterde bloemkoolstukjes toe aan de saus en meng goed.
- Leg de bloemkool weer terug op de bakplaat en rooster nog 10 – 15 minuten in de oven.
Hoi, welke plantaardige melk gebruiken jullie?
Goed recept, maar waar koop ik de srirachi?
Ik zie geen antwoord
Kies voor een wat neutralere smaak: soja of haver bijvoorbeeld.
In de meeste supermarkten kun je dit wel vinden.
Bij de ‘hete saus’ afdeling 😉
Hallo Jessica. Ik heb geen oven en ik ben alleen. Maar toch zou ik graag dat recept willen maken. Weet jij een oplossing?
Groetjes Ans Rommers
Je kunt ze frituren of bakken in de pan (al heb ik dat laatste nog niet geprobeerd)
Lijkt me een lekker recept, ga het morgen meteen maken.
Voor de eerste keer dat ik het recept uit
probeer stond al ff op mijn to-do lijst 🙂
en ze zijn heerlijk net niet te pikant om duimen en vingers af te likken