Vegan Artikelen & Recepten

Patatas Bravas

Iedereen die weleens Spaanse tapas heeft gegeten kent ‘m wel: de patatas bravas. Gebakken aardappeltjes overgoten met een lekkere pikante tomatensaus. Iedere Spaanse stad heeft zo zijn eigen versie van […]

Bruschetta

Soms heb je van die recepten waar je gewoon niks aan moet veranderen. De bruschetta is zo’n recept. In principe al vegan van zichzelf maar traditioneel wel gemaakt met olijfolie. […]

Pannenkoekjes met Citroen & Maanzaad

In 2020 mochten wij een kookdemo geven op de Veggieworld beurs in Utrecht. We bedachten een lazy sunday breakfast en een versie van deze pannenkoekjes stonden ook op het menu. […]

Veganistische Gado Gado

Gado Gado is een van de vele heerlijke gerechten die de Indonesische keuken rijk is. Het gerecht is technisch gezien al bijna vegan van zichzelf behalve dat ze er in […]

Havermoutmuffins

Ken je dat? Het is avond en ineens heb je zin in een lekkere snack. Je kijkt in je voorraadkast en ziet dat je gewoon alle ingrediënten voor dit recept […]

Warme Aardappel Salade met Avocadomousse

De meeste mensen eten aardappels alleen maar als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Wij willen je daarom laten zien dat er nog veel meer manieren zijn om aardappels te eten, zoals […]

Baba Ganousch

Baba ga-wat? Ja lieve mensen, baba ganousch is een mooi woord voor een salade van gegrilde aubergines 🙂 Heerlijk op brood, om je salades mee af te toppen of op […]

Plantaardige Hangop met Vers Fruit

Hangop is zo’n typisch toetje dat bij veel Nederlanders na de hoofdmaaltijd op tafel belandt. Inmiddels volop kant-en-klaar te verkrijgen terwijl het eigenlijk heel makkelijk is om zelf te maken. […]

Vegan Kaasstrooisel

Het blijft een gemis voor veel vegans: de smaak van kaas. Toch kun je met edelgist, noten, pitten, zaden en wat zout aardig in de buurt komen van die romige […]

Romige Bloemkoolsoep

Als je net zo bent als ik dan had je vroeger ook zo’n hekel aan bloemkool. Zachtgekookt met wat nootmuskaat eroverheen. Alleen het kaassausje kon ervoor zorgen dat je de […]

Broodje Gerookte ‘Zalm’

Het woord ‘vleesvervanger’ is inmiddels aardig ingeburgerd maar hoe zit het met de ‘visvervanger’? Want daar hoor je bijna niemand over, terwijl er genoeg visliefhebbers zijn die graag een alternatief […]

Smoothiebowl van Rood Fruit

Een normale smoothie is natuurlijk heerlijk, maar het wordt nóg beter als je het in een bowl giet en er toppings aan toevoegt. Deze smoothiebowl doet je denken aan de […]

Chocolate Chip Cookies

Soms heb je gewoon van die momenten dat je zin hebt in zo’n lekker fout koekje. Je weet wel, vol met suiker, wit meel en vet. We zijn tenslotte allemaal […]

Zoete Aardappel met Smokey BBQ Jackfruit

Jackfruit is helemaal hip in Vegaland omdat het volwaardige voeding is met de structuur van vlees. En door zijn neutrale smaak kun je het laten smaken zoals jij dat wilt! […]

Wortel-Gember Spread

De combinatie van wortel en gember is echt een klassieker. Heerlijk als sapje, maar nog vele malen lekkerder als spread! Deze spread is echt multi-inzetbaar. Hij is namelijk verrukkelijk op […]

Vegan Shakshuka

Shakshuka is een gerecht dat komt uit het Midden-Oosten, oorspronkelijk gemaakt van eieren gepocheerd in een saus van tomaten. Zelf hebben we shakshuka ontdekt in Israël, waar we regelmatig te […]

Tulband met Frambozen & Vlierbloesem

Dus jij dacht dat je ‘cake-etende-dagen’ als vegan voorgoed geteld zijn? Ha! Heb je het daar even mis. Deze tulband is 100% plantaardig, bijna 100% ongezond, maar 200% LEKKER! Ideaal […]

IJskoffie Met Banaan & Chocola

Inspiratie voor deze ijskoffie deden Jessica en ik op in Costa Rica toen we daar op ‘zakenreis’ waren. We zijn beiden namelijk ook werkzaam in de koffie industrie en in […]

Plantaardige Ravigottesaus

De Franse ravigottesaus is een klassieker waar je ‘u’ tegen zegt. Meestal gegeten bij bladslagerechten, maar het populairst bij de vis. Ravigottesaus is natuurlijk verre van gezond en veganistisch. Aan […]

Paprika’s Gevuld met Bulgur Pilav

In het verleden deelden we al eens een recept voor een heerlijke Bulgur Pilav op onze website. Met dit gerecht blazen we dat oude recept weer nieuw leven in! Ditmaal […]

Veganistische Hazelnootpasta

Vroeger stond er bij ons thuis altijd een grote pot hazelnootpasta op tafel. Meestal Duo Penotti en soms Nutella. Tot de nok toe gevuld met suiker, vet en andere rommel […]

Chinese Tofu in Zoetzure Sinaasappelsaus

Het blijft toch aan veel mensen knagen: het feit of ze als veganist wel voldoende eiwitten binnenkrijgen. Zeker als ze regelmatig sporten. De angst is ongegrond omdat er in het […]

Chocolade Mousse

Je gelooft het misschien niet, maar ik hou niet van chocola. Iets dat Jessica helemaal niet erg vindt, want zij houdt er des te meer van. Toch heb ik voor […]

Snelle Banaan Koeken

Deze Snelle Banaan Koeken zijn speciaal voor de ochtenden waarin je weinig tijd hebt om een ontbijt klaar te maken. Uiteraard kun je de koeken ook eten als healthy snack […]

Gegrilde Spruitjes Salade

Deze Gegrilde Spruitjes Salade straalt echt een en al herfst en winter uit. Maar guess what, hij is ook prima te eten tijdens de lente en zomer hoor. Als jij net […]

Broodje Surinaamse ‘Kip’

De voorouders van de Surinamers komen uit Azië, Afrika, Amerika en Europa. Iedere bevolkingsgroep heeft de smakelijkste gerechten uit hun traditionele keuken toegevoegd aan de Surinaamse keuken. Geen wonder dat de Surinaamse […]

Ontbijt Taco met Tofu Scramble

In Nederland kennen we taco’s alleen in de harde variant. Een soort van dubbel gevouwen tortilla chip. In Midden Amerika en Texas komen ze ook in een zachte variant waar […]

Top